SDO JO11-1 in laatste minuten onderuit

Publicatiedatum: 04-10-2021

Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd tegen SC 't Gooi stond op het programma.

Dat het een pittige tegenstander was dat konden we al opmaken uit de uitslagen van SC ’t Gooi. Maar zoals een nummer 14 ooit al zei; De bal is rond 😊en als die bal hebt dan kan de tegenstander niet scoren πŸ˜‰

Vanaf de 1e minuut zette 't Gooi druk op ons en wist Ryan al vroeg in de wedstrijd hun aanval te stoppen. Maar daarvan waren we niet onder de indruk en zette ook druk op hen. Een mooi samenspel door Seb, Filip en Lynn werd helaas onderschept door 't Gooi. Daar waren zij niet zo van gediend dus gingen vol de aanval in. Drie schoten op doel volgden, maar ook drie reddingen van Ryan maakte de wedstrijd spannend en beloofde een fanatiek en aanvallend spel te worden.

Wij komen in het eerste kwartier op voorsprong! Wij konden profiteren van de slordige foutjes in de verdediging bij 't Gooi, Filip zat er boven op en wist te scoren. Een cadeautje, maar die tellen ook! Het gaat gelijk op, wij vallen aan, zij vallen aan. Filip en Lynn krijgen nog wat kansen, maar de schoten gaan net naast. We kijken goed om ons heen, alleen komen de ballen niet altijd aan. Door de druk van 't Gooi spelen we te gehaast waardoor we fouten maken of handelen juist net te langzaam. Het was wachten op de gelijkmaker en die viel helaas vlak voor de 1e rust. Na een kwartier staat het 1-1.

Het 2e kwartier starten we zeer aanvallend. Seb haalt uit, bal treft de lat, maar Filip weet de rebound in het net te krijgen. We staan weer voor! Ook in dit kwartier wisselen de aanvallen van SDO en 't Gooi elkaar af. Lynn, Filip en Jordan krijgen mooie kansen, helaas nog zonder resultaat. We zien ook wederom hele mooie 1-2tjes tussen Nicola en Seb. Ze zien elkaar, communiceren met elkaar, mooi voetbal!

Eline is vandaag gebrand op de uittrappen van de keeper van 't Gooi. Meerdere malen weet zij niet alleen de bal uit de lucht te onderscheppen , maar dan ook nog bij een van haar teamgenoten de bal goed te plaatsen. Verdedigend zitten we goed in elkaar. De coach van de tegenstander merkt zelfs op: "zij hebben wel drie keepers achterin, zo kan ik ook wel winnen..." 

Als klap op de vuurpijl, bijna letterlijk, weet Jordan nog een doelpunt te scoren. Ryan trapt uit, de bal belandt op het middenveld waar Jordan aanneemt en direct enorm uithaalt richting doel. De bal gaat over de keeper, waardoor we de rust ingaan met een 1-3 voorsprong. 

In het derde kwartier spelen we weer wat te gehaast. Hierdoor worden we te makkelijk van de bal af gespeeld waardoor we 't Gooi in de wedstrijd laten komen. Ze blijven druk uitoefenen. Dit resulteert in een snoeihard schot van de middenlijn, die achter in ons net belandde. 't Gooi komt dichterbij, 2-3. Het team wordt dan ook echt op de proef gesteld. We moeten continu omschakelen van aanval naar verdediging en vice versa. Daar misten we wat scherpte. Onze verdediging kwam onder druk te staan. Meerdere aanvallen van 't Gooi, reddingen van Ryan, waarvan er een zelfs tussen de knieën van Eline vast kwam te zitten, Rivelinho die veel ballen wist te onderscheppen en weg wist te werken, Jim die als een huis in de verdediging ballen tegenhoudt.

In onze aanvallen missen we wat geluk, maar maken we ook niet alle doorbraken goed af. Nicola zet de bal mooi voor, maar Bob helaas schiet over. Bob en Seb zijn sowieso goed op dreef samen in de aanval, maar helaas zonder resultaat. Ook zien we de keeper van 't Gooi in de wedstrijd groeien, want een aantal keer wist hij onze - toch niet altijd makkelijke schoten op doel - te stoppen.  

We gaan het laatste kwartier in. De spanning is om te snijden, vooral bij het publiek aan de zijlijn. We staan al de hele wedstrijd voor en willen deze pot erg graag winnen! We blijven druk zetten. Een hard schot van Filip wordt gered door de keeper. Zo had ook Seb geen geluk en stond de keeper in de weg op zijn uithaal. Voor 't Gooi begint de tijd ook te dringen en zij komen steeds weer met een tegenaanval. Jim, Eline en Rivelinho zijn daarvan niet onder de indruk en weten veel van deze aanvallen te voorkomen. Toch maakt 't Gooi de gelijkmaker... schot op doel, redding Ryan, rebound, redding in onze verdediging, wederom rebound, redding Ryan en dan is de 3e rebound helaas toch raak. Wat een sensatie! Bij 't Gooi enorme blijdschap en de zicht op winst vergroot. Bij ons zichtbaar wat teleurstelling. 

Toch is er nog genoeg adrenaline en wil om de wedstrijd te winnen. Lynn gaat vol de aanval in, kijkt en ziet Jordan vrij staan, zet voor, Jordan haalt uit, maar wederom staat hun keeper ons in de weg en voorkomt ons doelpunt. Ook bouwen we de volgende aanval goed op, vanuit de achterhoede neemt Rivelinho de bal mee, hij ziet en vindt Filip, die op zijn beurt de bal afspeelt naar Jordan. Maar het geluk zit even niet aan onze zijde. 

Dan gebeurt het onvermijdelijke maar o zo zuur... Een tegenaanval van 't Gooi, ze breken door, onze spelers moeten nog terug zakken, dat duurde wat lang. Een speler haalt uit richting doel, de bal belandt op de rug van een teamgenoot van 't Gooi, de bal worst van richting veranderd en rolt zo het doel in... wat is dat een tegenvaller zeg. We staan nu 4-3 achter en hebben nog maar een paar minuten te spelen. 

We zien strijders op het veld. Spelers die willen winnen. We zetten de versnelling nog even in. Want deze wedstrijd was te mooi om te verliezen. Ook een sportieve pot overigens. En een hele spannende. Vlak voor het eindsignaal weten wij nog twee corners te versieren. We gaan massaal nog voren, we willen dat puntje scoren. Jordan schiet richting doel, de bal gaat voor langs het doel en daar staat Jim. Dit moet hem worden, de coaches, reservespelers en het publiek staan aan te moedigen, we staan te springen en schreeuwen uit fanatisme en de spanning. Maar het mocht helaas niet baten... Het eindsignaal klinkt en dan gaan we toch wat verslagen het veld af. 

Wat een mooie pot, wat een spanning, wat een sportiviteit, wat een enthousiasme en fanatisme (vooral bij het publiek, die hielden het niet meer).Nipt verloren, we hadden op meer gehoopt en eigenlijk ook verdiend..

Volgende week gaan we het weer opnieuw proberen. Dan spelen we de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie, thuis tegen AS'80 om 11.45 uur. Zien we jullie dan?

Groet, 

Paulien Baaij, verslaggeefster en supportster van de SDOJO11-1!