SDO JO11-1 ervaart dat de bal rond is...

Publicatiedatum: 07-11-2021

SDO JO11-1 ervaart dat de bal rond is...

Zaterdag 30 oktober werd voor JO11-1 de competitie weer hervat. Nieuwe tegenstanders, want na een goede start van de competitie zijn we gepromoveerd binnen de 1e klasse! Almere FC is onze eerste tegenstander. In de stromende regen en op een ouderwets grasveld stonden onze toppers klaar voor de wedstrijd! 

En klaar waren wij zeker! Vanaf de 1e minuut vallen we aan en laten we zien dat we er zin in hebben. Al heel snel komen we ook op voorsprong door een doelpunt van Filip. Almere ging direct de tegenaanval in, maar Rivelinho en Nikola wisten dat te voorkomen. We wisselen elkaar af met aanvallen. Filip, Jordan, Nikola en Eline doen goede pogingen met schoten op doel maar helaas zonder resultaat. De tegenaanvallen worden goed gestopt door Jim, onze rots in de verdediging, maar ook Ryan weet een aantal ballen knap uit het net te houden. Zelfs een knuffel met de paal is onvermijdelijk om Almere tegen te houden om te scoren.

Na een korte pauze gaan we verder. Ook het 2e kwart laten we goed voetbal zien. Jordan aast op een doelpunt, een mooi schot wordt geblokt, maar daar stond Seb op de juiste plek om de rebound in het net te schieten! Ook zien we een mooie opbouw vanuit de achterhoede. Jim, Eline en Seb zien elkaar, vinden elkaar en spelen samen. Lynn speelt fanatiek, verliest haar tegenstander niet uit het oog en weet veel ballen af te pakken. Onze verdediging moet ook flink aan de bak. Jim blokt veel ballen en weet zelfs een doelpunt te voorkomen door de bal van de lijn weg te koppen, Rivelinho zit bovenop zijn speler en wint veel duels. We zien leuke 1-2tjes tussen Lynn en Jordan. Oftewel; SAMENSPEL!

We hebben rust. De spelers zien eruit als verzopen katjes met enorm veel modder op hun kleren, leuk voor de moeder die de wastas deze week mee krijgt….

We starten het derde kwartier wat minder scherp. Het tempo is uit het spel en de bal bevindt zich teveel op onze helft. Ryan duikt alle kanten op om de ballen te stoppen. We proberen wel terug te komen, goede voorzetten van Bob en Seb op Filip, maar zonder resultaat. Ook Jordan breekt door, maar weet de bal niet in het net te krijgen. En dan zakken we in, spelen slordig, teveel balverlies, geen communicatie met elkaar en dan gebeurt het onvermijdelijke... in nog geen 2 minuten tijd scoort Almere 3 keer. We ervaren dat de bal dus echt rond is.

In de laatste korte pauze worden de spelers vrij direct toegesproken door onze Coaches. We geven de wedstrijd namelijk zelf weg en dat is zonde als we kijken naar het goede voetbal in de eerste helft van de wedstrijd.

De strenge toespraak heeft geholpen. We starten het laatste kwartier fel. We vallen aan, spelen meer samen en hebben meer rust in ons spel. Seb start de aanval met een mooie voorzet naar Jordan, die uithaalt, maar net het zijnet treft. Vanuit een corner belandt de bal bij Lynn, maar ook zij krijgt de bal niet in het net. Almere laat het er ook niet bij zitten en probeert nog wat terug te doen. Wederom weet Ryan met zijn vingertoppen de bal weg te tikken en ook Jim is wederom belangrijk in de verdediging. Lynn en Jordan gaan samen de aanval in, we willen er toch echt minimaal een puntje uit slepen. De tijd begint te dringen. Bob onderschept kundig de bal en gaat de aanval in, wat resulteert  in een corner. Seb neemt de corner, maar Almere onderschept. Dan tikt de tijd weg en spelen we steeds meer gehaast. De laatste aanval komt van Lynn, met een goede voorzet op Jordan, hij haalt uit, maar dan staat de keeper op de juiste plek. Het eindsignaal klinkt. Wat een grote te teleurstelling. We hadden gezien ons spel in de 1e, 2e en 4e kwart toch echt minimaal 1 punt verdiend om mee maar huis te nemen en eigenlijk 3. Maar een wijs man zei ooit; om te winnen moet je er eentje meer scoren dan je tegenstander. En dat is vandaag helaas niet gelukt…

Volgende week dan maar in de revanche. Zaterdag 6 oktober om 11.00 uur spelen we thuis tegen SV Huizen.

Paulien Baaij,

Verslaggeefster & Correspondent van de JO11-1