SDO JO11-1 boekt 3e overwinning op rij!

Publicatiedatum: 19-05-2022

Afgelopen zaterdag speelde JO11-1 thuis tegen Victoria. We weten inmiddels dat we dan in rode shirtjes moeten spelen, iets wat de spelers eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden, maar anders zijn de spelers in de blauw-witte shirtjes niet te onderscheiden.

Redding op de doellijn
De druk zat er direct vroeg op, maar aan beide kanten. In het eerste kwart creerden we een aantal kansen. Filip, Seb en Lynn proberen de score te openen, maar de keeper van Victoria stond hen in de weg. Ook achterin moesten we direct aan de bak, zowel keeper Ryan als de verdediging wisten de aanvallen van Victoria te stoppen. Met als hoogtepunt de redding van Jim op de doellijn.

Het tweede kwartier gaf eenzelfde beeld. Het is wachten op het eerste doelpunt, maar we komen er niet echt doorheen. Soms wat slordig spel, net niet snel genoeg en de verdediging en keeper van Victoria wisten onze aanvallen te stoppen. Vlak voor de rust breekt Victoria door en zij weten wel te scoren. We gaan de rust in met een 0-1 achterstand.

SDO, das duidelijk
Na de rust en een peptalk van de coach zetten we een tandje bij. Een goede vrije trap van Filip, met Jordan voor het goal, maar hij kopte net over. We bouwen de aanvallen beter op dan in de eerste helft. Ryan schiet de bal uit, Filip neemt de bal goed aan, ziet Bob vrij staan en Bob haalde uit voor de gelijkmaker! Eline laat maar weer eens zien wat een belangrijke rol de middenvelder heeft. Ze is overal op het veld te vinden, onderschept een hoop ballen en jaagt vanaf de eerste tot de laatste minuut de tegenstander flink op. Ook Nikola en Rivelinho gaan veel duels aan en verstoren de aanvallen van Victoria.

D'r op en d'r over
Het laatste kwartier breekt aan en daar was te zien dat ons team nog vol energie zat en de wil om te winnen was erg groot. En met succes! Jordan scoort al vrij snel ons 2e doelpunt. Seb laat zien welke soepele en knappe bewegingen hij in huis heeft en overziet het veld goed. Hij vindt Filip en daar wist Filip wel raad mee voor het 3e doelpunt. Bob en Lynn voeren de druk ook nog op, maar zonder resultaat. We weten nog 1 doelpunt te maken, Bob neemt de corner en Jim scoort, 4-1! Het eindsignaal klinkt en de spelers zijn erg blij en opgelucht met deze overwinning.

Zaterdag: de derby tegen BFC, aanvang 9.45u
We hebben nog 1 competitiewedstrijd te gaan, zaterdag 21 mei spelen we uit, bij BFC, dus we hopen nog een keer ons trouwe publiek allemaal te zien. Om 09.45 trappen we af, tot dan!

Een wedstrijdverslag van Paulien Baaij

Jouw wedstrijdverslag ook op de website van SDO?
Mail naar communicatie@sdobussum.nl