SDO JO11-1 blijft scoren!

Publicatiedatum: 16-11-2021

Afgelopen zaterdag 13 November was het weer ouderwets vroeg; Om 08.30 uur klonk het eerste fluitsignaal in en tegen SV Eemnes.

Vanaf de eerste minuut zetten we druk op de tegenstander. En dat resulteert al heel vroeg in de wedstrijd in een doelpunt. De aanval werd mooi opgebouwd vanuit de achterhoede. Jordan op Eline, Eline op Bob en Bob haalde uit, de bal vloog over de keeper het net in, 0-1! En zo zien we nog een aantal mooie samenwerkingen in het eerste kwartier. Nikola die in de rust en met beheersing ballen aanneemt en doorspeelt, Filip en Lynn die elkaar ballen voorgeven zodat de ander kan proberen te scoren, Eline die heel veel ballen van de tegenstander weet te onderscheppen, Bob en Nikola die een mooi 1-2tje uitvoeren. Vanuit Eemnes is de druk nog niet heel erg hoog, Ryan weet hun schot op doel te redden. Leuk voetbal, goed samenspel, teamwork! Dat belooft wat voor de rest van de wedstrijd.

Na een korte pauze moet Ryan wel even aan de bak, maar tot twee keer toe kon hij de ballen van de tegenstander tegenhouden. En dan gaan wij weer verder in de tendens van het eerste kwart. Nu belanden wel wat meer van onze aanvallen in het net in plaats van in de handen van de keeper of net over/naast. Lynn zie Jordan vrijlopen, zet voor en Jordan profiteert. Even later ziet Jordan Seb vrij staan, zet voor en schiet Seb beheerst in. Jordan weet nog 2 doelpunten te maken, waardoor één op aangeven van Nikola en zo scoren wij 4 doelpunten! Eemnes weet te profiteren van even een slecht momentje van ons achterin. We gaan de rust in met de tussenstand: 1-5.

Wat een fijne pot is dit. We zien het team gedurende de westrijd groeien. Veel aanvallen en doelpunten maken is goed voor het zelfvertrouwen, maar ook onderling zien we mooie samenspel. Er wordt gecommuniceerd met elkaar, we gunnen elkaar een doelpunt en spelen met elkaar. In het derde kwart zijn we wederom vooral in de aanval. Eline, Bob, Lynn en Jordan halen een paar keer hard uit, maar de keeper of de lat staan in de weg. Vooral Lynn liet zien wat ze waard is, haar trukendoos ging open, ze speelde 2 van haar tegenstanders voorbij en wist de bal voor te zetten naar Filip, zodat hij kon scoren. Filip scoorde zelfs 2x!

We gaan het laatste kwart in met een voorsprong van 1-7. En of dat nog niet genoeg was besloot dit team het aantal doelpunten te verdubbelen. Jordan (3), Bob (1), Seb (2) en Lynn (1) maken de doelpunten. Met zo’n doelpuntenfestijn zou je bijna vergeten dat we nog meer hebben gedaan dan alleen maar aanvallen. Rivelinho en Jim stonden in de achterhoede en wisten veel duels te winnen van Eemnes, de ballen te onderscheppen, en te voorkomen dat de tegenstander ook maar in de buurt van het doel te komen. Ryan hielp daarbij ook ene handje om de ballen die wel op doel geschoten werden, te redden.

Al met al een hele goede wedstrijd van onze kant! Samenspel doet overwinnen! Eindstand is 1-15 geworden, de tel was kwijt want wij hadden er 14 op het notitieblokje staan…

Volgende week spelen we op zaterdag 20 november thuis om 10.00 uur tegen Weesp. Helaas zonder publiek, maar wellicht dat er toch nog een glimp van onze toppers vanaf de parkeerplaats opgevangen kan worden!

Voor nu bedankt, en tot snel,

Paulien Baaij,

Verslaggeefster SDO JO11-1