SDO JO11-1 begint met flinke winst in de KICK-Off bij en tegen NVC

Publicatiedatum: 28-08-2021

Datum               : Zaterdag 28 Augustus 2021 om 09:00uur

Tegenstander : NVC JO11-1

Uitslag               : 0-21

Daar is die dan, de Kick-of van het seizoen! Een weekje training in de benen en natuurlijk gemotiveerd tot op het bot! We zijn uitgenodigd door en bij NVC met elke lichting om het seizoen met een vriendschappelijke wedstrijd te beginnen, waarvoor dank!

Een nieuw seizoen, van kwart naar half veld, van 6 tegen 6 naar 8 tegen 8. Meer meters, langer spelen, al met al een hoop wijzigingen. Ook het team is dit jaar veranderd. Spelers weg en nieuwe spelers erbij. De line-up van dit seizoen;

Ryan Milliard, Nikola Kok, Jim Groot, Rivelinho Ortega, Jordan Siewertsen, Eline Klein, Filip Zapalski, Seb Jaeger, Bob Meester, Lynn van Vessum. Dit is het ensemble wat het het komende seizoen moet laten zien!

En daar gaan we, de bal rolt, en het seizoen is van start. We hebben de afgelopen week veel aandacht besteed aan positiespel en dat werpt meteen zijn vruchten af. De bal gaat lekker rond. En al snel komen we op voorsprong. De ban is gebroken! Snel daarop lopen we uit naar 0-2 en na 10 minuten spelen staat het 0-5. Natuurlijk gaan er wat kansen mis, maar de basis is goed. De wil om te winnen is aanwezig en we zien het vuur in onze spelers. We geven geen meter weg! NVC geeft zich echter niet zomaar gewonnen en gooit er een tandje bovenop. Maar SDO laat zich niet gek maken. We staan goed en houden de druk erboven op. De eerste helft voetballen we lekker en gaan onverstoord door. Met rust zijn we inmiddels uitgelopen tot 0-12!!

De tweede helft begint NVC wederom fanatiek. En waar onze spelers dachten dat NVC al  “gebroken” was moesten we even schakelen en onszelf even herpakken. NVC kreeg een aantal kleine kansjes achter elkaar, en bij de grootste kans redde onze keeper! De opdracht tot het behouden van de “clean sheet” was goed doorgekomen! SDO herpakte zich en liep makkelijk uit. Al snel stond er 0-21 op het scorebord en dat was dan ook gelijk het einde.

Ging alles goed bij SDO? Nee zeker niet. Maar we hebben laten zien dat in staat zijn tot goed voetbal en vooral goed samenspel. “Samenspel Doet Overwinnen” en als we deze lijn voortzetten dan kon de start van de competitie wel is spetterend beginnen!

De Doelpuntenmakers zijn er deze week teveel om op te noemen! Maar hulde aan de SDO JO11-1 als team. Hard gewerkt en gestreden. Op naar de volgende week.

Voor nu bedankt, en geniet van het weekend!

Groet,

Jos Siewertsen
Coach SDOJO11-1