SDO JO10-1 wint overtuigend van IJsselmeervogels

Publicatiedatum: 06-09-2021

Eindelijk, de competitie is weer begonnen en de ouders mogen weer langs de lijn onze jongens toejuichen! De eerste wedstrijd is op papier meteen een pittige, IJsselmeervogels. Voor de zomer hadden we in de Regiocup nog van ze gewonnen, maar we hadden ook al een keer van ze verloren. Zouden we mentaal sterk genoeg zijn om weer van ze te kunnen winnen?

We begonnen goed aan de wedstrijd, maar kwamen door een fout achterin toch op achterstand. Gelukkig viel de gelijkmaker snel daarna; Marcus die dit keer onze keeper was, gaf een mooie lange pass op Iven die zijn tegenstander mooi uitspeelde en de bal prachtig in de kruising krulde; 1-1.

Na de aftrap kwam de bal via een kluts aan de linkerkant bij Timme die zijn tegenstander met een mooie beweging passeerde, een slimme pass gaf op spits Bobby die in een keer uithaalde; 2-1.

Bij de 3-1 waren wederom dezelfde spelers betrokken; Timme vertrok weer op links, gaf weer een mooi pass op Bobby die heel beheerst binnentikte.

In het 2e part kwamen we al snel op 4-1 door weer een mooi afstandsschot van Iven en leken we op rozen te zitten. We kregen namelijk nog veel meer kansen, maar het lukte helaas niet de voorsprong verder te vergroten. De 5-1 viel weliswaar, maar door een eigen doelpunt en dat was tekenend.

En als je zelf niet scoort, bestaat de kans dat de tegenstander dat wel doet. En dat gebeurde ook, zodat het door twee onnodige tegengoals ineens nog maar 5-3 stond. En het had erger kunnen zijn, maar met een paar mooie reddingen heeft Marcus erger kunnen voorkomen.

En gelukkig was daar ook weer de uitblinkende Bobby die na een pracht pass van Marcus snoeihard in de verre hoek de keeper kansloos liet; 6-3.

En toen Felipe met een schot van afstand dat van richting werd veranderd de 7-3 maakte, waren de Vogels vleugellam. Bobby deed er vervolgens nog een schepje bovenop met 2 goals en bracht de eindstand op 9-3.

Al met al een zeer goede overwinning van onze jongens. Volgende week spelen we uit tegen de Buitenboys in Almere en hopelijk behalen we dan weer zo’n mooi resultaat!