SDO J09-1 spetterend uit de winterslaap

Publicatiedatum: 15-01-2023

Tijdens de winterstop kwam het nieuwe speelschema, meteen uit tegen Zuid Oost United. In de ontspannen winterslaap modus gaan dan automatisch de gedachten naar Kwaku Kwaku festival taferelen met steelbands, barbecues en swingende muziek. Helaas werden we door Weeronline al gewaarschuwd dat we onze zonnebrand thuis konden laten. Het werd de natste wedstrijd in de geschiedenis van deze generatie voetballers tot nog toe. Het kan best zijn dat deze generatie vaker met extreme weersomstandigheden te maken gaat krijgen, maar tot onze grote verbazing konden onze jongens er wonderbaarlijk goed tegen. Veel beter dan de vorige generatie die verkleumd in de dugout van Zuid Oost United stonden.

Het eerste kwart kwam SDO ongewoon sterk uit de startblokken. De winterkampioenen waren duidelijk weer in hun sas dat de normale competitie weer was begonnen. Met niet wedstrijden van een kwartier, maar een kwartier per kwart. Althans dat denken we dat de scheidsrechter voor ogen had. Daarmee was de tweede extremiteit op deze wedstrijd van toepassing. De langste wedstrijd tot nog toe. Maar daarvan weten we dat met het ouder worden van het team dit de nieuwe standaard gaat worden. Dus dit was een mooie ervaring om een langere wedstrijd te spelen.

Het was bij deze weersomstandigheden fijn dat onze Roef aan het genieten was van een welverdiende vakantie in warmere oorden, waardoor we slechts 1 wissel hadden. Het was wel flink doorwerken voor de fysio’s van het team om de wissels steeds weer fit te krijgen voor de volgende tijdelijke uitvaller. Maar het team bleef gas geven. Met vier doelpunten in het eerste kwart werden er door Zuid Oost United in de brake goede omzettingen gedaan waardoor de ergste doelpunten regen stopte.

Het spel van SDO bleef indrukwekkende pressie. Met afjagende Dante, Daley, Reduan, Philip en Tim ja zelfs Simon sloot actief bij. Iedereen dus eigenlijk, gelukkig bleef Amin honkvast en had mooie reddingen.

SDO droop af met 3 punten in de nieuwe tassen. Hopend op mooier weer om te trainen en te spelen, laat de jaarlijkse opwarming van ons kikkerland klimaat maar komen, en ook de normale verslaggever weer terugkomen.