SDO 1 - sc Bemmel 1 1-2 : SDO beloont zichzelf niet

Publicatiedatum: 07-11-2022

De opdracht voor deze wedstrijd was simpel : bij winst zou SDO aansluiting kunnen krijgen achter de kopgroep van 3: De Bataven, sc Bemmel en FC Winterswijk, deze clubs hebben allemaal 15 punten en bij winst was de 6e plaats voor SDO binnen handbereik.

Helaas mocht het zover niet komen al begonnen de manschappen van trainer Roy Versluis opportunistisch aan de wedstrijd door brutaal aan te vallen en de nr. 2 van de ranglijst onder druk te zetten en het was Glenn Hemmers die al na 2 minuten een gaatje vond waarmee hij de doelman van sc Bemmel kon passeren, 1-0.

Maar een zwaluw maakt nog geen...enz. en de vreugde aan de Bussumse kant was van korte duur omdat 9 minuten later Bart Derks ongehinderd vanaf de 16-meterlijn kon aanleggen voor een droge schuiver, op het natte gras, die onze keeper Rolf Hazelaar te machtig was, 1-1 en beide partijen konden weer opnieuw gaan beginnen.

Na de degradatie van vorig seizoen uit de Hoofdklasse dachten de meeste supporters van SDO dat we wel  "effe"zouden terugkeren naar die Hoofdklasse, maar dat valt dus tegen en als we na 6 wedstrijden de tussenbalans opmaken kunnen we concluderen dat "effe"terugkeren niet zo eenvoudig is en er de komende weken/maanden hard zal moeten worden getraind en gevoetbald om toch het verloren terrein te heroveren, de weg naar de finish is immers nog lang.

En soms heb je het geluk mee, zoals tegen Columbia, en soms zit het tegen, zoals tegen sc Bemmel, en laten we eerlijk zijn, deze wedstrijd verdiende geen winnaar en dat waren ook enkele spelers van sc Bemmel het met mij eens toen ik ze sprak na afloop van de wedstrijd in het clubgebouw, algemene conclusie was dat de meest gelukkige heeft gewonnen en met 3 punten op zak konden de spelers/staf van sc Bemmel huiswaarts keren en dan reis je met veel plezier terug naar huis een reis die ongeveer een uur zou duren.

Was het dan allemaal zo slecht? Voor de neutrale toeschouwer wa het wel een leuke partij om naar te kijken gezien  de omstandigheden, regen, wind en een steeds zwaarder wordend veld, kon je geen goed voetbal verwachten en de 22 acteurs op het veld en het arbitrale trio deden hun stinkende best om toch die supporters van beide clubs iets leuks voor te schotelen, alle taktiek, techniek werd overboord gegooid en het was hard werken voor iedereen en dat is toch ook een compliment waard en is het wachten op die ene fout die een keer ging komen en dat gebeurde in de 72e minuut toen SDO onnodig balverlies leed op het middenveld en sc Bemmel daar gretig van profiteerde en vooral toen de leidsman na een ongelukkige handsbal van Desley Groenewegen een vrije trap net buiten het 16-metergebied toekende aan sc Bemmel en  Nick Reijmers dit cadeautje gretig aanpakte en de vrije trap snoeihard achter de verbouwereerde Rolf Hazelaar schoot en daarmee sc Bemmel aan de 3 punten hielp, 1-2.

Gaan we als SDO  nu bij de pakken neerzitten, zoals het gezegde is? Welnee, alleen moeten de komende wedstrijden de mouwen nog iets verder worden opgestroopt en gaan we het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk maken en daarom nemen we a.s. zondag toch weer de puntentas mee naar Winterswijk om daar aan te treden tegen de FC Winterswijk dat nu op de 3e plaats staat met ook 15 punten uit 6 wedstrijden en de wedstrijd vangt aan om 14.00 uur op Sportpark Jaspers aan de Jaspersweg 5, uiteraard in Winterswijk.

En wat doen we als supporters? We gaan uiteraard mee om onze boys en staf aan te moedigen en misschien zit het nu eens een keertje mee en kunnen we een punt, liefst 3 mee terugnemen naar Bussum. We blijven toch omhoog kijken?

Samenspel Doet Overwinnen/ Scoren Door Overspelen!!

Inge Rehorst