SDO 1 - RKVV 1: 1 -1 de laatste strohalmen

Publicatiedatum: 02-05-2022

Of zoals trainer Rick Schipper na afloop aangaf: voor het gevoel is dit lekker, we zijn op sterven na dood, de kist staat nog op een kiertje, maar we gaan er alles aan doen om alsnog rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Als je naar SDO komt kijken om mooi voetbal te zien dan kun je beter thuis blijven. Maar als je komt kijken om een strijdend team te zien, dat alles voor elkaar over heeft, elkaars fouten corrigereert en van de eerste tot de laatste minuut 100% geeft en soms het randje van het toelaatbare zoekt dan ben je bij SDO de komende vijf wedstijden van harte welkom om onze spelers en staf aan te moedigen en het is ook bewonderenswaardig hoe trainer Rick Schipper langs de lijn zijn spelers blijft coachen.

De wedstrijd tegen RKAVV was er een met twee gezichten omdat er voor beide teams belangen op het spel stonden, voor SDO de rechtstreekse degradatie te ontlopen en dan  te hopen via de na-competitie in de Hoofdklasse te blijven en voor RKAVV was er nog uitzicht op de 4e plaats op de ranglijst voor promotie-wedstrijden, maar dan mochten zij in de laatste wedstrijden geen punten meer verspelen.

De eerste helft zagen we ook 2 speltypes tegenover elkaar, SDO dat probeerde via de counter gevaarlijk te worden door middel van onder andere verre uittrappen van doelman Rolf Hazelaar dan weer via het centrum en dan weer via de vleugels en deze counters waren ook wel gevaarlijk, alleen ontbrak helaas de juiste afwerking.

Aan de andere kant een RKAVV dat probeerde met technisch voetbal het versterkte middenveld/achterhoede van SDO te ontregelen, maar wat vaak niet lukte door de goede organisatie bij SDO, maar de gevaarlijkste man aan RKAVV-zijde was wel spelbepaler Zakaria Amrani die veelal vanuit het middenveld mooie passes verzond en hij was ook degene die indirekt verantwoordelijk was voor de 0-1 in de 35e minuut, toen hij een schitterend genomen hoekschop panklaar op het hoofd van de inkomendeTristan Croes legde en de kopbal was doelman Rolf Hazelaar te machtig, 0-1, maar dezelfde Rolf was er met een fantastische redding vlak voor rust verantwoordelijk voor dat SDO niet met een 0-2 achterstand ging rusten.

In de tweede helft een totaal ander beeld omdat SDO moest komen om de gelijkmaker te forceren en daardoor werd het een open wedstrijd en vooral toen na 5 minuten Aron Klaassen, broer van Ajacied Davy Klaassen, op fraaie wijze de 1-1 scoorde en in principe hadden beide teams nog niets met deze stand en werd de wedstrijd steeds opener en gingen de supporters van SDO hun team steeds fanatieker aanmoedigen.

Voor beide doelen ontstonden hachelijke situaties en de sfeer in het veld werd ook iets grimmiger, de belangen waren erg groot en dat was duidelijk te merken. Scheidsrechter S.J.M. Janssen die in de eerste helft een voortreffelijke wedstrijd floot, liet daarna de touwtjes wat vieren en lichte overtredingen gaan, weliswaar van beide kanten, maar dat had hij beter niet kunnen doen en dat leidde ook 5 minuten voor tijd in een confrontatie tussen Dennis de Loos van SDO en Hayden Bergen van RKAVV waaruit een vechtpartijtje voorkwam en de arbiter van dienst besloot om de wedstrijd tijdelijk te staken en de teams voor een afkoelingsperiode van 15 minuten naar de kleedkamers stuurde.

Na de afkoelingsperiode werd de partij uitgespeeld met elk team met 10 man omdat zowel Dennis als Hayden voor hun overtreding de rode kaart hadden gekregen en in deze periode ontstonden er nog enkele spannende momenten voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer.

Over het algemeen kunnen we concluderen dat de 1-1 een terechte afspiegeling is van de wedstrijd en het zal voor SDO nu vooral zaak zijn om in de laatste 5 wedstrijden de punten bijeen te sprokkelen voor het ontlopen van direkte degradatie en vooral ook omdat concurent Emmen met 2-2 gelijkspeelde bij De Zouaven, waardoor de stand onderin is :

13e plaats : TAC 90  met 17 punten;
14e plaats : Emmen met 17 punten;
15e plaats : SDO met 12 punten en iedereen 23 wedstrijden gespeeld heeft.

Aanstaande zondag gaat SDO op bezoek in Alphen bij Alphense Boys dat nu op de 7e plaats staat en verrassend won met 4-1 bij koploper Hoogeveen en dus wacht trainer Rick Schipper met zijn manschappen weer een pittige klus, maar met de inzet, passie en strijdlust die de afgelopen weken is getoond zijn er toch mogelijkheden om mogelijk een punt of meer mee naar huis te nemen.

De wedstrijd vangt aan om 14.00 uur op Sportpark De Bijlen en de trainersstaf en spelersgroep hoopt dat vele SDO-supporters de reis naar Alphen zullen ondernemen om de spelers aan te moedigen.

Inge Rehorst