SDO 1 pakt 3 punten bij RKVV Velsen

Publicatiedatum: 20-09-2021

Een welverdiende overwinning behaalden ons vertegenwoordigende heren 1 team gisteren in Velsen. SDO had een goed strijdplan bedacht: de tegenstander geen kansen geven, terwijl ze de bal hebben loeren op een fout... Het pakte goed uit. Velsen wist zich geen raad met deze tactiek en leed dan ook veel balverlies waarna SDO makkelijk kon omschakelen en zo gevaarlijk kon worden. Al vroeg in de wedstrijd werden er grote kansen gecreëerd waardoor SDO al in de 14e minuut op voorsprong (0-1) kwam door Lars Raaijen op aangeven van Joost Heerschop.

Met name het goede keeperswerk van Velsen voorkwam een grote voorsprong. Zo ging SDO met een 0-1 stand de rust in. De tweede helft vertoonde eigenlijk hetzelfde spelbeeld: loeren op de fout, snelle omschakeling en aanvallen opzetten richting de goal van Velsen. In de 48e minuut gelijk al resultaat, op aangeven van wederom Joost Heerschop kon Jesse van Huistede zijn (249e) goaltje meepikken, mooi en diagonaal naar de verre hoek ingeschoten en de 0-2 stond op het scorebord.

Velsen kon geen potten breken, kwamen spaarzaam voor de goal van SDO maar grote uitgespeelde kansen bleven uit en zo werd het een mooie overwinning voor SDO. De uitslag kon zeker groter zijn, er zijn veel kansen nog gemist en al eerder aangegeven: de keeper van Velsen was in uitstekende doen. Een aantal goede reddingen voorkwam een grote uitslag. Aankomende week ontvangen de mannen van Koen Janssen Purmerstein op sportpark de Kuil in Bussum. Aanvang 14.00 uur.