SDO 1 krijgt het publiek op de banken

Publicatiedatum: 07-06-2022
Voor aanvang van de wedstrijd was de spanning al goed voelbaar op Sportpark De Kuil. Maandag, tweede Pinksterdag, moest het gebeuren. SDO 1 moest winnen van TAC 90 om directe degradatie te ontlopen en zich via de na-competitie alsnog veilig te spelen. Alleen: ze (we:-) hadden ze het niet helemaal in eigen hand omdat de wedstrijd Be Quick 1887 - Emmen ook van belang was. 1 puntje voor Emmen zou al voldoende zijn om SDO rechtstreeks te laten degraderen naar de Eerste Klasse.

Maar het plaatje was op deze dag wel compleet, de pupil van de week Sia Boere had een 2-1 overwinning voor SDO voorspeld en had het bijna goed. Bijna goed, alleen Joost Heerschop schoot haar voorspelling aan flarden door het 3e doelpunt te maken in een wedstrijd waarin SDO furieus uit de startblokken schoot en in het eerste half uur TAC 90 compleet overspeelde. Dan weer over rechts, dan over links of via het midden. De bezoekers wisten niet wat hun overkwam terwijl ze toch de belangen van deze wedstrijd wel wisten omdat ook zij punten moesten pakken om de na-competitie te ontlopen. Maar achtereenvolgens waren Lars Raaijen, Desley Groenewegen en Joost Heerschop binnen het half uur trefzeker voordat TAC 90 ook maar iets terug kon doen.

Geweldige ambiance
De ambiance op Sportpark De Kuil was geweldig en daarom een groot compliment aan iedereen, spelers, trainersstaf. Maar vooral ook aan de supporters voor hun enthousiasme, voor, tijdens en na de wedstrijd! Het was deze tweede pinksterdag ook een wedstrijd waarin we officieel afscheid zouden nemen van Micha Fokker. De huidige aanvoerder, die al van jongsafaan voor SDO speelt en voor de wedstrijd toch even werd gehuldigd bij een indrukwekkende opkomst met vuurwerk!

En de supporters waren heel duidelijk de 13e man, de tribune was bijna tot de laatste plaats bezet, ook uiteraard door supporters van TAC 90 die zich ook voorbeeldig gedroegen en ook dat is een compliment waard.

Be Quick - Emmen
Na de 3-0 kreeg TAC 90 meer vat op het spel van SDO en kreeg zowaar doelman Rolf Hazelaar ook enkele schoten op zijn doel gericht, alhoewel het vizier van de spelers van de bezoekers niet al te scherp stond en met deze 3-0 stand werd ook de rust bereikt en in die rust werden de mobiele telefoons bekeken en vooral de tussenstand bij Be Quick 1887 - Emmen. Op dat moment stond het daar al 3-1 en dus zou er geen vuiltje aan de lucht mogen zijn voor SDO.

Toch bleef de spanning lang hangen, ook in de tweede helft, TAC 90 kreeg het windje en de regen in de rug en drong SDO terug op eigen helft. Toen binnen 15 minuten Djamairo Rigters er 3-1 van maakte, ging er toch even een siddering onder de SDO supporters... het zal toch niet he?!

Van echt voetbal was de tweede helft geen sprake meer: SDO verdedigde met man en macht en zolang die bal maar op de helft van TAC 90 was, was er niets aan de hand en kregen onze voorwaartsen betere kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien dan de bezoekers.

Strijd om de nacompetitie
En gezien het belang van de wedstrijd hadden de spelers van beide teams respect voor elkaar en het was te danken aan de voortreffelijke arbiter van dienst de heer A.J.F, Midden dat het tot de laatste seconde een voetbalgevecht bleef, de gele kaarten die hij gaf waren terecht en er waren, van beide kanten, enkele momentjes dat de spelers de grens opzochten van het toelaatbare, maar deze arbiter hield de rode kaart op zak, ook al in het belang van de wedstrijd.

Captain Micha
Het uiteindelijke laatste fluitsignaal was een opluchting voor heel SDO, spelers vielen elkaar in de armen en er werd nog een erehaag gevormd voor Micha Fokker die vlak voor het einde nog een publiekswissel kreeg van trainer Rick Schipper.
Toen uiteindelijk de uitslag van Be Quick 1887 - Emmen 6-3 bekend werd, barstte de feestvreugde los op het Sportpark in een clubgebouw dat helemaal vol was met het besef dat we minimaal nog een weekje moeten wachten op de volgende wedstrijd en zoals een nuchtere trainer Rick schipper na afloop aangaf: "we hebben vandaag echt alles gegeven, maar we hebben nog niets."

Zondag 12 juni Amsterdam
De strijd om lijfsbehoud gaat a.s. zondag verder in Amsterdam waar aan de Abe Lenstralaan 6 om 14.30 uur AGB de volgende tegenstander is. De Amsterdammers zijn tweede geworden in de Eerste Klasse middels een 2-1 overwinning op Fortuna Wormerveer en willen heel graag promoveren. AGB trainer Ilgny na afloop van de wedstrijd: "We zijn al 12 wedstrijden ongeslagen, scoren veel en krijgen weinig doelpunten tegen, SDO kan dus een warme ontvangst tegemoet zien."

De taak aan trainer Rick Schippers en zijn staf en de spelersgroep om ervoor te zorgen dat die 13e overwinning voor AGB er niet komt en een oproep aan de SDO-supporters om zondag massaal de reis naar Amsterdam te ondernemen en ervoor te zorgen dat de 13e man duidelijk aanwezig is!

Inge Rehorst