SDO 1 - Berghem Sport 1 1 - 3 : Het zit ook niet mee

Publicatiedatum: 04-12-2022

Inderdaad, het zit ook niet mee en SDO zit duidelijk in de hoek van de tegenslagen.

Het begon nog zo goed en de doorgewinterde SDO-supporter kon al na 2 minuten juichen toen de 1-0 in het netje van Berghem Sport lag, maar oh, wat stonden onze gezichten somber toen na amper 15 minuten spelen de stand ineens 1-2 was.

Toch een compliment.  Een compliment aan de supporters van SDO en aan die van Berghem Sport omdat zij toch de moeite hadden genomen om in de ijzige kou naar hun favorieten te komen kijken terwijl de andere supporters thuis zaten bij de kachel of een wedstrijd op TV van het WK bekeken en niet de moeite namen om hun teams aan de komen moedigen in deze moeilijke periode.

Na rust maakte Berghem Sport nog de 1-3 en  behaalde zodoende de eerste overwinning in dit seizoen en uiteraard de 3 punten.

Laten we beginnen met eerst de stand erbij te halen :

- 11. SDO                                 9          2          1          6          7 punten

- 12. Columbia                    10         1           2          7         5 punten

- 13. Berghem Sport          9           1           1          7        4 punten

Uiteraard is er nog geen sprake van  paniek omdat SDO pas 9 wedstrijden heeft gespeeld en er  nog 15  op het programma staan, we kunnen zeer zeker de woorden "kampioen"en "promoveren"daar nu wel een dikke streep doorheen halen en onze aandacht volledig voor 100% op  handhaving in de Eerste Klasse  focussen.

Maar eerlijkheid gezegd moet worden dat bij vlagen SDO tegen Berghem Sport niet zo slecht voetbalde, integendeel, toen Desley Groenewegen al bij de eerste de beste aanval de 1-0 scoorde hadden we in de fase daarna veel balbezit met ook goed voetbal en lagen er kansen om zelfs met 2 of 3-0 voor te komen, maar dit gebeurde niet.

En dan die 12e en 13e minuut, wat daarin gebeurde was met geen pen te beschrijven. Sinterklaas viert op 5 december(vandaag) zijn verjaardag, maar de spelers van SDO speelden in deze 2 minuten zelf voor Sinterklaas door Berghem Sport 2 doelpunten cadeau te geven en de stand ineens 1-2 was.

Nog niets aan de hand zou je zeggen, er is nog tijd genoeg om de zaken recht te zetten en als we het spel zouden voortzetten zoals voor de 2 tegendoelpunten zou het een kwestie van tijd zijn dat de zaken weer onder controle waren.

Alleen dat gebeurde niet. In de periode van minuut 15 tot 45 gebeurde er daadwerkelijk helemaal niets door beide teams en zou je bijna spreken van "degradatie-voetbal", er zat totaal geen enkele lijn meer in het spel, de spelers deden maar wat en op de schaars bezette tribune werden er gesprekken gevoerd over andere onderwerpen zoals het WK, maar de aandacht ging al bijna niet meer uit naar de 22 acteurs op het veld, dus was het prima dat de arbiter van dienst het rustsignaal gaf.

En vermoedelijk is er in de rust in de kleedkamer(s) wel het een en ander door de beide trainers gezegd omdat we na de hervatting  een heel andere wedstrijd zagen.

Het was wel jammer dat Theunisse van Berghem Sport direkt na de hervatting de 1-3 maakte, maar toen gebeurde er iets bij SDO waar wij  op de tribune helemaal geen rekening mee hadden gehouden.

SDO gooide alle schroom van zich af en we gingen weer voetballen en het spelniveau van de eerste 15 minuten uit de eerste helft werd weer gehaald. Berghem Sport werd teruggedrongen tot in de eigen 16-meter en met veel kunst en vliegwerk werden doelpunten voorkomen. Vooral over de vleugels werd SDO gevaarlijk en er kwamen daar vandaan ook prima voorzetten, alleen was er altijd wel iets waardoor er niet gescoord werd, een been van een tegenstander, de keeper die er enkele onmogelijke ballen uitranselde, de paal stond in de weg en enkele schoten gingen rakelings over en naast.

Juist in deze periode verdiende SDO de doelpunten die niet kwamen en daardoor kon het gebeuren dat Berghem Sport de 3 punten mee naar Berghem kon nemen in een busreis die vermoedelijk  iets korter dan de meer dan een uur durende heenreis was en met de wetenschap dat ze een betere aansluiting hebben gekregen op de plaatsen 11 en 12.

Maar wat nu SDO?  Wat gaan we de komende wedstrijden doen? Gaan we toch weer in onszelf geloven dat we echt kunnen voetballen en dat we er alles aan gaan doen om volgend seizoen in de Eerste Klasse te blijven zoals trainer Roy Versluis heeft belooft, het kan, maar......dan moet wel iedereen zich voor 100% inzetten en voor het team voetballen en als het dan niet met mooi voetbal kan, dan maar met  hard werken en soms tot op het randje spelen en alles voor onze teamgenoten overhebben, elkaar positief coachen en elkaars fouten herstellen, als we dit gaan doen dan gaan we het zeker redden.

Aankomende zondag spelen we om 14.00 uur in Huissen  (niet te verwarren met Huizen) op sportpark De Blaauweburcht tegen RKHVV dat zondag bij Leones met 2-1 won en opklom naar de 6e plaats en het zou zo fijn zijn, ook voor de trouwe supporters, dat we de eerste helft van het seizoen gaan afsluiten met een overwinning  zoals we het seizoen zijn begonnen, het is weer een lange busreis heen, maar als je 3 punten meneemt zal de terugreis vermoedelijk ook wel iets korter duren.

Gaan we er allemaal voor?? De supporters zullen jullie er dankbaar voor zijn.

Inge Rehorst