Publiekswissel trefzekere Neef

Publicatiedatum: 10-10-2021

In Driehuis pakten de SDO vrouwen met een uitstekende 5-2 overwinning de derde zege op rij. Na een doelpuntloze periode was het spits Jennifer Neef die met maar liefst vier doelpunten de “woman of the match” werd.
SDO begon sterk en speelde goed combinerend een uitstekende eerste helft. Op het wat hobbelige gras werd Velsen goed onder druk gezet. Neef die in de competitie dus nog ®droog® stond strafte al na tien minuten een te korte terugspeelbal van een Velsen verdedigster resoluut af (0-1) .  “Daarna vergaten we in de eerste helft meteen door te drukken “ aldus assistent trainer Anneloes Vroegindeweij. “Alleen de goals ontbraken“ klonk het tevreden vanaf de zijkant.  Velsen bleef de hele wedstrijd de lange bal hanteren en gokte op haar snelle vleugelspitsen. Onder leiding van de zeer sterk spelende middenvelder Claudia Broere bleef SDO de beter voetballende ploeg.  Toch kwam na een kwartier na de rust Velsen met een snelle uitval nog op gelijke hoogte. Daarna was de SDO spits de absolute beslisser.  Na zich in de 64e minuut eerst  goed vrijgedraaid te hebben schoot ze haar ploeg met een harde schuiver weer op voorsprong. Amper drie minuten later kopte dezelfde Neef een corner van Nurhan Uysal van dichtbij binnen (1-3) Nadat ook nummer vier vlak erna viel was de wedstrijd gespeeld. Velsen was geslagen en kreeg zelfs in de 77e minuut nog de 1-5 om de oren en wat voor een !!  Middenvelder Viënne Janssen knalde van 35 meter via de onderkant van de lat prachtig binnen . Nadat Neef haar terechte publiekswissel had gekregen was de laatste treffer van de middag voor Velsen. De 2-5 die door de SDO defensie in de laatste minuten werd toegelaten was slechts voor de statistieken. De vreugde bij de Bussumers was intussen groot nadat duidelijk werd dat door de verdiende winst de  koppositie in de landelijke 1e klasse was ingenomen.
Volgende week spelen onze vrouwen de thuiswedstrijd tegen RKDEO uit Nootdorp. Aanvang 13.00 uur

De fraaie actie foto's zijn gemaakt door  E.Woutersen Sportfotografie.