Prima competitiestart SDO vrouwen

Publicatiedatum: 27-09-2021

In en tegen Hoogland haalden de SDO vrouwen in de slotminuten via een 2-1 winst de volle drie punten binnen in het openingsduel van de competitie in de landelijke 1e klasse C.
In de voorafgaande drie bekerwedstrijden was de sterk vernieuwde ploeg van coach Richard Buisman niet in staat ook maar een enkel  punt binnen te slepen maar dit weekend was het anders. “Na de tegenvallende resultaten in de beker zag ik vandaag een veel nauwkeuriger spelend SDO wat, over de gehele wedstrijd bekeken, de betere was van Hoogland “, aldus een tevreden Buisman.

SDO begon erg onrustig maar nam na 20 minuten de touwtjes in handen en kreeg direct enkele goede kansen.  Een mooie volley van Jennifer Neef werd prachtig gepakt door de Hooglandse keepster.  Achterin gaf SDO zeer weinig weg door met name uitstekend verdedigend werk van laatste vrouw Lieve Vroegindeweij.  De tweede helft  bleef Buismans's ploeg prima combinerend op zoek naar de openingstreffer.  Neef knalde keihard op de lat  na een voorzet van de scherp spelende rechterflank Lotus  Posthumus.
Toch duurde het tot  de 65 minuut  voordat de score werd geopend. Middenvelder Claudia Broere rondde, na een vlot lopende   combinatie, subliem af met een bal in de kruising.  Hoogland ging daarna meer risico nemen en kwam vier minuten voor tijd, na het enige foutje van keepster Giulia Captijn, met een schuiver op gelijke hoogte.
SDO zocht meteen weer de aanval en werd,  amper twee minuten later,  in de 88e minuut beloond toen Franca van de Kuilen de wedstrijd in Bussums voordeel kon beslissen.

Na deze uitstekende start gaat SDO volgende week in de thuiswedstrijd om 13.00 tegen Rigtersbleek op zoek naar de volgende drie punten.