Prachtige topper wordt in een kwartier verloren

Publicatiedatum: 04-04-2022

Wie zondag slechts de eerste helft van de topper in de eerste klasse C kon kijken van de SDO vrouwen tegen Victoria Boys zal later de einduitslag in eerste instantie niet geloofd hebben.
Door een fabuleuze eerste helft met prachtig voetbal van twee kanten ging SDO met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de rust kwam Vr1 zelfs op 2-0 maar moest uiteindelijk, na een desastreus kwartier, waarin 5 goals vielen, met 2-6 van het veld !

Na enkele stevige gesprekken na het zure verlies in Winkel stonden zondag alle neuzen in de zelfde richting bij de ploeg van Richard Buisman. En hoe…. Het werd de beste gespeelde helft van de Bussumsen tot nu toe. Vanuit een solide verdediging werden snelle aanvallen opgebouwd met strakke inspeelpasses over de grond. Via prima positiespel werden zo de creatieve voorste drie in stelling gebracht. Op het middenveld leek uitblinkster Luna Overeem longen als een paard te hebben bij het dichtlopen van alle gaatjes. Het prima prima spelpeil had mede te maken dat tegenstander Victoria Boys ook zeer verzorgd speelde al was SDO licht in het voordeel.
Nadat keepster Giulia Captyn één op één met de VB spits nog redding had gebracht was de grootste kans aan de andere kant voor Claudia Broere die echter van dichtbij vergat te scoren.
Tien minuten voor de rust was het wel raak. Broere bracht fraai Jennifer Neef in stelling die knap diagonaal binnenschoot. «De beste eerste helft van het seizoen» aldus Buisman « Alle afgesproken taken werden uitgevoerd, het was een genot om te zien, bijna hogeschoolvoetbal, al was het enige smetje dat we misschien nog een kans extra hadden moeten verzilveren».

Na de rust was het al snel 2-0 doordat een harde corner van Nurhan Uysal door misgrijpen van de VB keepster zomaar het doel invloog. Amper bijgekomen van de vreugde was de SDO verdediging niet alert genoeg bij een corner  en  had Victoria  de aansluitingtreffer erin liggen wat , zo later bleek, het kantelpunt van de wedstrijd werd.
SDO begon daarna onrustiger te spelen en kon de voorwaartse druk van de eerste helft niet meer volhouden .  Ook Neef en de sterk spelende Franca van de Kuilen kwamen niet meer tot grote kansen. VB rook na de aansluitingstreffer haar kans op de winst.  De  Apeldoornse aanval was vanaf de 70 minuut ineens wel uiterst effectief in het afronden van de gevaarlijke counters . Nadat ook de 2-2 viel was SDO geheel de weg kwijt en vielen er maarliefst vier goals binnen een kwartier.
Toen de uitstekende arbiter Richie Franken voor het laatst had gefloten stond er een weliswaar geflatteerde 2-6 uitslag op het bord maar had Victoria Boys laten zien de terechte titelkandidaat te zijn.

Na afloop was er teleurstelling bij de SDO-ers maar ook een gevoel van trots hoe het team, vooral de eerste helft, met de koploper had meegestreden.

As zondag spelen de SDO vrouwen in Amsterdam tegen Buitenveldert 2.  Aanvang 11:30 uur