Nog geen punten ondanks prima partij SDO Vrouwen1

Publicatiedatum: 20-09-2021

Onze SDO vrouwen zijn onderaan geeindigd in de bekerpoule na hun laatste wedstrijd in en tegen Hoogland.  De ploeg van trainer  Richard Buisman ging na een enerverende partij met 2-1 ten onder en valt door dit resultaat terug naar het gewestelijke bekertoernooi..

Ondanks het verlies was de trainer uiterst tevreden over wat zijn ploeg liet zien     " We speelden echt een puike partij en vergaten ons zeker in de eerste helft te belonen voor de getoonde inzet en het goede spel"  

SDO ging voortvarend van start en met goed combinatie spel kwamen er al snel de eerste kansen voor o.a. Lotus Posthumus en spits Jennifer Neef.  De Hooglandse  keepster redde een aantal keren fraai en behoedde haar ploeg voor een achterstand. SDO bleef echter goed druk zetten en het was wachten op de openingstreffer. Die bleef echter uit. 
Na de thee werd het spel van de Bussummers slordiger en viel na 10 minuten  in de tweede helft een afstandschot van een Hoogland middenveldster zomaar achter keepster Giulia Captijn  (1-0).  Nadat men van de schrik was bekomen beloonde SDO spits Neef in de 60e minuut haar ploeg uiteindelijk wel met een knappe treffer voor het harde werken.  Wederom waren er daarna voldoende kansen voor Buismans ploeg maar de winnende treffer viel, na een snelle counter van Hoogland, aan de andere kant. 

Volgende week staan beide ploegen in Hoogland om 14.00 uur wederom tegenover elkaar maar dan voor hun eerste competitieduel .