Mooie uitzege SDO vrouwen als opstap naar nacompetitie

Publicatiedatum: 07-06-2022

«Ik geef het je te doen. Als je pas donderdag wordt gevraagd of jij als veldspeler op het doel wil staan in Delft en het dan zondag zo goed doet is dat heel knap te noemen» complimenteerde trainer Richard Buisman zijn, normaal vleugelverdediger, Fleur van Rossum.  Alle SDO vrouwen waren Fleur na afloop daar dan ook erg dankbaar voor.
In Delft tegen laagvlieger SEP speelde SDO in de laatste reguliere competitiewedstrijd een prima partij. Op het relatief kleine kunstgrasveld werd er veel druk naar voren  gezet en kreeg SEP amper de kans om uit te verdedigen. Binnen 8 minuten was het dan ook al raak. Wie anders dan spits Jennifer Neef opende de score. Neef schoot zich met deze treffer definitief aan de kop van de door de Gooi-en Eemlander krant bijgehouden ranglijst van de beste regionale schutters. Mooi combinatievoetbal resulteerde daarna in een aantal prachtige kansen waarvan Lothus Posthumus en wederom Neef goed van profiteerden.
Na de verdiende 0-3 ruststand zette SEP iets meer druk en kreeg in de vijftigste minuut zelfs een penalty. Van Rossum was kansloos tegen de goed ingeschoten strafschop. Daarna was het weer SDO wat de klok sloeg. Reserve Fleur Mous, die als voorstopper een basisplaats had gekregen als beloning voor haar uitstekende trainingsarbeid, liet met een prima wedstrijd zien dit jaar grote stappen te hebben gemaakt.  Nadat Franca van der Kuilen de 1-4 had aangetekend bekroonde ook laatste vrouw Lieve Vroegindeweij haar uitstekende seizoen met haar eerste doelpunt. Van maarliefst 40 meter poeierde ze de bal hard in de rechter benedenhoek. «Het leek alsof we nog de na-competitie moesten behalen vandaag, zoveel enthousiastme en spirit zat er in de ploeg» glom Buisman na afloop.
Neef verhoogde haar seizoenstotaal, nadat ook SEP nog had gescoord, met de 2-6 tot maarliefst 32 goals wat gezien het lage aantal wedstrijden een prestatie van formaat genoemd mag worden.
Een prachtige en zeer verdiende derde plaats geeft voor de SDO vrouwen nu recht op de na-competitie waarin a.s. zondag 12 Juni direkt in Amsterdam met Hoofdklasser Buitenveldert Vr1 een enorme zware klus wacht. Buisman: «We hebben niets te verliezen, gaan ons goed voorbereiden en dan kijken we waar we uitkomen..... maar spannend is het wel !!

Aanvang wedstrijd zal maandag in de loop van de dag door de KNVB bekend gemaakt worden