Team MO13-1 wint toernooi glansrijk!

Publicatiedatum: 21-06-2022

Afgelopen zaterdag was het zover, het eindtoernooi bij SV Overbos in Hoofddorp. De verwachtingen van tevoren waren hooggespannen, we hadden namelijk gewoon doorgetraind om goed voor de dag te komen.

Onze eerste tegenstander was het team van SV Overbos zelf. Hetzelfde team waar wij in onze laatste competitiewedstrijd nog heel ruim van hadden gewonnen. Dat moest een makkie worden maar niets bleek minder waar. De tegenstander had duidelijk geleerd van onze voorgaande ontmoeting. Halverwege stond het daarom nog steeds 0-0. Na de drinkpauze moest SDO extra gas geven en scoorden wij de verdiende 1-0.

Onze tweede wedstrijd was tegen DSS uit Haarlem. Een team met een paar technische en snelle speelsters die onze verdediging in het begin van de wedstrijd behoorlijk testten. De rollen werden daarna echter omgedraaid en wij scoorden 2 keer voor de pauze. De coaches hadden vooraf het begrip ‘toernooi voetbal’ uitgelegd (omdat wij de eerste 2 wedstrijden maar 11 speelsters hadden). Kort gezegd komt het hierop neer: snel een doelpunt maken en dan verdedigen. Dat plan kon snel de prullenbak in, DSS scoorde bijna direct na rust de aansluitingstreffer. Verder liet SDO het echter niet komen, we gingen verder van de eigen goal af spelen maar hadden de pech niet meer te scoren. Het bleef bij 2-1 dus ook deze pot gewonnen.

De laatste partij ging tegen Buitenboys MO13-1. Een fysiek hele sterke tegenstander. Gelukkig waren onze 2 verse krachten net op tijd gearriveerd om mee te doen en dat was nodig ook! De beuk ging erin en hoe. De tegenstander duwde, schopte en deed gemeen buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter om. Onze coach kon het niet nalaten om hier flink over te mopperen.

De meiden lieten zich gelukkig niet door het ‘geweld’ van de tegenstander intimideren. De focus op het einddoel werd er zelfs alleen maar groter door. Gezamenlijk werd er gestreden om elke meter. De krachten vloeiden langzaam weg bij Buitenboys en wij kwamen steeds vaker door. Vlak voor tijd hadden wij (dik verdiend) het geluk aan onze zijde. Een aanval van ons over rechts met een harde voorzet vanaf de achterlijn werd door een verdediger van Buitenboys achter haar eigen keeper gewerkt. De vreugde was er niet minder om! 

De meiden van de MO13-1 hebben dit seizoen echt laten zien dat je met veel inzet, een sterk groepsgevoel en plezier heel ver kunt komen. De coaches zijn super trots op de ontwikkeling van het team! De toernooiwinst is een mooi einde aan een seizoen waarin de MO13-1 met enorm veel inzet en plezier de naam van de club eer heeft aangedaan! Samenspel Doet Overwinnen!

Trainers Bert, Cees-Jan en Remco