Maandverslag JO15-1

Publicatiedatum: 15-09-2021

Inmiddels nu bijna een maand bezig en hier nu een eerste update van de JO15-1.

Er zijn 13 trainingen en 4 wedstrijden geweest.

We zijn begonnen met 2 oefenwedstrijden. Allereerst tegen VVZA JO15-2. Deze wedstrijd werd gespeeld met ook een aantal spelers van de JO15-2. Uiteindelijk was er weinig tegenstand, uitslag 10-0. Wel een prima 1ste oefenwedstrijd. De 2de oefenwedstrijd ging tegen competitie genoot FC Almere JO15-1. Gelijk een goede test. Deze wedstrijd ging met 1-0 gewonnen. We zijn klaar voor de bekerwedstrijden.

1ste bekerwedstrijd: Altius JO15-1 (uit) (Uitslag 2-2)

We begonnen deze wedstrijd niet goed, na ongeveer 20 minuten stonden we met 2-0 achter. Gelukkig pakte we het daarna goed op. Vlak voor rust kregen we een penalty die door Younes goed werd ingeschoten. In de 2de helft hadden wij meer balbezit en werden we gevaarlijker. Ongeveer 10 minuten voor tijd werd Owen (JO15-2 die goed inviel) diep gestuurd. Hij gaf de bal goed voor en Milan maakte het goed af. In de laatste fase probeerde we nog de winnende te maken maar dit zat er niet in. Met als gevolg een 2-2 eindstand.

2e bekerwedstrijd: Huizen JO15-1 (thuis) (Uitslag 3-1)

In de 2de bekerwedstrijd hadden we een te maken met een tegenstander de hoger als wij spelen (6de divisie) en vorige week met 10-0 van Nieuwland had gewonnen. Een sterke tegenstander dus.
We begonnen redelijk aan de wedstrijd, duels werden gewonnen en we probeerde met goed voetbal onder de druk van Huizen uit te komen. Dit lukte niet altijd. Huizen zette goed druk en kon door een fout van ons de 0-1 binnen schieten. Jochem zat er nog wel aan maar was verder kansloos op dit mooie schot. Vrij snel daarna kregen wij een penalty. Milan werd onderuit gehaald en de scheidsrechter gaf een strafschop. Younes is daarvoor de aangewezen speler en maakte wederom geen fout. 1-1. We werden wat sterker maar de kansen/mogelijkheden uit corners en afstandschoten werden allemaal niet omgezet in een doelpunt.

In de 2de helft hadden we iets omgezet waardoor we Huizen meer onder druk konden zetten. Dit ging goed en binnen het kwartier stond het 3-1 voor ons. Bij de 2-1 veroverde Milan de bal en schoot Younes buiten de 16 meter de bal mooi in de hoek. De 3-1 was de mooiste aanval van de dag, Het begon met Luca, die de bal op Finn speelde. Finn bereikte daarna Aimee (JO14-1, die erg sterk speelde), die de bal tussendoor naar Younes speelde. Hij maakte geen fout en maakte zijn 3de goal van de dag. Daarna hadden we weinig meer te duchten van Huizen. Ze probeerde nog wel wat maar verder dan een paar voorzetten en corners kwamen ze niet. Wij maakte zelfs nog de 4-1, mooi balletje van Tom op Hidde (JO14-1) maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel van Tom.
Zo werd de eindstand 3-1 en hebben we vandaag een goede wedstrijd gezien. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen Nieuwland. Dan weten we of we doorgaan in de beker.