Korfbaluitslag Vrouwen1 in Amsterdam

Publicatiedatum: 11-04-2022

Tegen Buitenveldert 2 hadden de SDO vrouwen het in het verleden tijdens de uitwedstrijden vaak erg lastig. Niets was afgelopen zondag echter minder waar . Na een bliksem start werd het een uiterst makkelijke middag waar SDO uiteindelijk met een 4-9 monsterscore  van het veld stapte.

“Nu eindelijk eens een super start van ons in plaats van de tegenstander” complimenteerde coach Buisman na afloop zijn ploeg die als een raket uit de startblokken vloog. Binnen 3 minuten stond er namelijk al 0-2 op het scorebord. Spitsen Jennifer Neef en Lotus Posthumus waren er als de kippen bij om foutjes in de BTV verdediging af te straffen.  Na de 0-3 in de 9e minuut ( weer Posthumus) kwam, door een misser achterin, Buitenveldert echter direct op 1-3. “Dat is toch een gebrek aan focus op zo’n moment” mopperde Buisman langs de lijn. Maar nadat Neef haar tweede schitterend vanaf de zijkant binnen had geschoten walste SDO over haar tegenstander heen. Kans op kans volgde door een goed combinerende Bussumse ploeg waarbij Buitenveldert het tempo amper bij kon benen.  Franca van de Kuilen tekende na een half uur voor de ruime 1-5 ruststand.
Vlak voor de rust viel laatste vrouw Luna Does (die al stand-in was voor de in Italie verblijvende Lieve Vroegindeweij) na een ongelukkige botsing geblesseerd uit en moest er creatief worden omgesteld in de SDO defensie. Buitenveldert maakte gebruik van  de onrust en kwam snel in de tweede helft via een penalty nog op 2-5.  Daarna was het echter weer tijd was voor de SDO spits Neef.  Binnen 7 minuten (!) een loepzuiver hattrick binnenschieten krijgen niet zoveel spitsen voor elkaar. Neef wel, waarbij vooral de 2-8, die via de onderkant van de lat spijkerhard binnenvloog, van grote schoonheid was.  Als Woman of the match nomineerde coach Buisman echter Noor van Ewijck die haar geweldige spel op het middenveld ook nog bekroonde met een doelpunt. ”Dat gebeurt niet zo vaak dat ik scoor, maar ik ben er super blij mee” gaf van Ewijck breed lachend toe na afloop.  Dat na haar doelpunt Buitenveldert, na slordige fouten, nog de 3-9 en 4-9 mocht maken was ergerlijk maar kon de Bussumse feestvreugde achteraf niet drukken.

Op 1 Mei speelt Vr1 pas weer en dan aan de Duitse grens tegen Rigtersbleek
Vertrek bus uiterlijk 9.45  Supporters kunnen gratis mee.