JO16-2 herfstkampioen

Publicatiedatum: 18-10-2021

Wat is de definitie van een team? Een team is een groep mensen. De JO16-2 geeft extra kleur aan dat woord team. Waar je ook vandaan komt, wat je kwaliteiten ook zijn, samen als een geheel trekt het team als een wervelwind door de competitie en de beker. De beloning? Competitiewinnaar van de eerste fase en door in de beker!

In een zinderende afsluitende wedstrijd van de eerste fase trokken de jongens van SDO afgelopen zaterdag aan het langste eind. Spanning tot de laatste seconde waarbij de 'boys' met een gelukzalige glimlach de 3-2 overwinning konden binnen slepen. Trainers Gert-Jan en Gursel zijn dan ook supertrots op de jongens. "Een team zijn is zoveel meer dan een paar voetballers. Gesteund door vlaggende ouders tot respectvolle toeschouwers en begeleiding, samen maken we het team."

Alles kwam samen afgelopen zaterdag, een tegenstander van formaat en prachtig voetbalweer. Onder leiding van aanvoerder Luke Hodges die het team altijd met veel inzet op sleeptouw neemt, nam SDO met 1-0 de leiding. Na 2-0, 2-1, 3-1 kwam Soest terug tot 3-2. De laatste zeven minuten waren dan ook spannend voor zowel de spelers als toeschouwers. Maar de 'boys' hielden stand onder de druk. Ogenschijnlijk rustig speelden ze zich met goed voetbal onder de druk vandaan om zichzelf te kronen. En dat doe je met taart.

De volgende fase gaat binnenkort van start. Mutaties van spelers naar de selectie en een hogere klasse zullen volgen. De boys zijn daarvoor niet bang want als ze een ding al jaren bewijzen dan is het wel dat ze opereren als team. Wie of wat je ook bent, samen en voor elkaar.

Een speciale dank gaat dan ook bij deze uit naar de begeleidende staf: Gert-Jan en Gursel en natuurlijk de “boys” zelf voor een prachtige eerste fase. Wij kunnen niet wachten om jullie weer te zien vlammen!