JO10-1 wint eerste wedstrijd om de Regiocup

Publicatiedatum: 05-06-2021
Lange tijd zag het er niet naar uit. Maar zaterdag 5 juni stond er eindelijk weer een "normale" voetbalwedstrijd. Normaal tussen haakjes. Want wat is nog normaal, vragen we ons soms vertwijfeld af?

Seizoen 2019-2020 geëindigd in COVID mineur. Begin dit seizoen begonnen vol goede moed. Na 5 wedstrijden dan toch weer stilgelegd wegens het oplaaien van het COVID-19 virus. Weken zonder voetbal met vervolgens maanden van intern voetbal.

En begrijp me niet verkeerd, er zijn ergere dingen wereldwijd. Maar voor de jeugd is er weining belangrijkerer (of leuker) dan de bal, het veld en een tegenstander. Maandenlang zijn we tegenstander geweest van onszelf. En toen ook dit seizoen bijna als een nachtkaars zou uitgaan, kwam daar het verlossende bericht van Kabinet Rutte: versoepelingen in de sport! De Regiocup kon door! Hulde aan de clubs en KNVB die dit alles nog “even” hebben georganiseerd!

Enfin, zaterdag 5 juni: het balletje rolt weer. We spelen vandaag een thuiswedstrijd. Maar dan een “echte”. Thuis treden wij om 08:30 uur aan tegen Victoria.
Een tegenstander van formaat. Een goede club met dito teams en spelers.

Maar het maakt onze SDO JO10-1 niet uit. Al hadden we vandaag tegen Ajax 1 gemoeten, de drang naar het spelletje en de echte wil om te voetballen was daar. Winst of verlies was van ondergeschikt belang. We mogen weer 💪🏻🔥💪🏻

Onze spelers van vandaag:
Ryan
Nikola
Rivelinho
Jordan
Eline
Seb
Lynn

En daar gingen we. Al meteen zaten we er goed in. Samenspel, coaching, hard werken; het was er allemaal. Na een aantal kansen onbenut te hebben gelaten was daar al snel een uitgespeelde kans. Deze werd wel benut en de 1-0 was een feit. Niet snel daarna direct de 2-0 na een rebound. SDO kreeg vertrouwen en Victoria zakte iets weg. Op dit moment speelden wij ook echt enorm goed. Overnemen en doorbewegen het zat er allemaal in. Het zal u niet verbazen dat SDO de score nogmaals deed vergroten: 3-0.

Na de kleine rustpauze kwam Victoria heel snel terug in de wedstrijd. Via een afstandsschot was onze keeper kansloos. 3-1 en Victoria kreeg een boost. We moesten even schakelen want een tweede treffer van Victoria lag op de loer. Uit een counter konden wij gelijk profiteren van het drukken van Victoria en we liepen 1 op 1 op de keeper af wat resulteerde in de 4-1. Snel daarop uit de counter de 5-1 en daarmee dachten wij Victoria gebroken te hebben.

Maar Victoria, dat moet even gezegd worden, toonde karakter en bleef vechten. Wij hebben ook bij een 5-1 stand hard moeten werken wat Victoria bleef gaan. Uiteindelijk was daar de bevrijdende 6-1 en toen was het echt klaar. Met nog 4 minuten spelen was het gebroken. Beide teams waren inmiddels ook wel moe gestreden.

In de voorlaatste minuut kwam er nog uitval van Victoria en die pikten nog een doelpunten mee; 6-2. SDO krijg toch een beetje last van eergevoel over dat tegendoelpunt en speelden nog een mooie aanval uit, de laatste man en de keeper werden omspeeld maar de bal werd tegengehouden door onze eigen speler 🙉

Dat was tevens de laatste actie van de wedstrijd. Afgefloten met een 6-2 winst. Maar nog belangrijker, een echte wedstrijd gespeeld 💪🏻. Goed samenspel gezien met veel houvast voor de volgende wedstrijd. Een ieder bedankt voor de inzet,
We gaan genieten van de winst, en tot volgende week!

Jos Siewertsen
Trainer / Coach JO10-1