JO10-1 pakt winst na moeizame wedstrijd

Publicatiedatum: 13-09-2021
De bal bleek afgelopen zaterdag op ouderwets gras met de nodige klavers toch anders te rollen dan we gewend zijn, zeker als het geregend heeft. De fysieke tegenstand van de Buitenboys daarbij opgeteld, werd het een heel andere wedstrijd dan vorige week.

Ook nu kwamen we 1-0 achter, maar gelukkig viel de gelijkmaker snel daarna. Birk gaf van achteruit een lange pass op Felipe die de keeper omspeelde en vanaf rechts mooi binnenschoot.

Aan de 1-2 ging eerst nog een mooie aanval vooraf; Birk gaf opnieuw een bekeken pass op Felipe die aan de rechterkant zijn tegenstander passeerde en een strakke voorzet op Bobby gaf. Die kon de bal met zijn mindere linkerbeen helaas niet in de hoek plaatsen. Na de uitgooi van de keeper zetten Birk en Iven echter meteen goed druk, waardoor SDO opnieuw in balbezit kwam en Birk van afstand in de kruising schoot.
Buitenboys maakte vervolgens toch weer gelijk, zodat de stand na het eerste part 2-2 was.

In het tweede part kreeg Buitenboys een corner die over iedereen heen vloog en aan de andere kant bij Felipe belandde. Die rende meteen naar voren, gaf een pass op de meegesprinte Bobby die net als vorige week snoeihard binnenschoot, waardoor het na een razendsnelle counter 2-3 voor SDO stond.

Door een daaropvolgende mindere fase met slordigheidjes werd het toch weer gelijk. En dankzij onze uitblinkende keeper Thomas bleef het gelukkig bij één tegengoal, hoewel Buitenboys voldoende kansen kreeg om op voorsprong te komen.

In het laatste part was de primaire opdracht dan ook om in ieder geval geen goal tegen te krijgen en daar slaagden we in. Door een prachtige actie van Reza die de bal veroverde en met een verwoestend hard schot in de kruising schoot, kwamen we zelfs weer op voorsprong wat we gelukkig niet meer weggaven.

Eindstand 3-4. Een weliswaar moeizaam behaalde overwinning, maar wel een verdiende. A.s. zaterdag spelen we wederom uit, ditmaal tegen Soest SO JO10-1.