Gaat het dan toch nog gebeuren? SDO 1 wint weer!

Publicatiedatum: 09-05-2022
SDO 1 heeft gistermiddag in Alphen aan de Rijn de laatste strohalmen om direkte degradatie te voorkomen nog iets vaster gegrepen. Het team ging met gemengde gevoelens naar Alphense Boys. Met in gedachte dat elk punt halen nu belangrijk is om niet verder achterop te raken bij Emmen en TAC 90 staat iedere wedstrijd onder spanning. Zeker omdat de Alphense Boys een week eerder nog met 4-1 koploper Hoogeveen hadden gevloerd.

Maar SDO had ditmaal het voordeel van een snelle openingstreffer in de 3e minuut van Lars Raayen. Deze voorsprong werd met man en macht verdedigd tot aan de rust. Trainer Rick Schipper verklaarde achteraf dat hij bewust met veel mensen achterin speelde om via de counter toe te slaan, een formule die de laatste wedstrijden al succesvol was.

Direkt na rust kreeg SDO even een tik te verwerken na de gelijkmaker van Sami Haouan, maar vlak voor tijd werden alsnog de 3 punten over de streep getrokken door Joost Heerschop die heel beheerst de keeper van Alphense Boys omspeelde en de winnende treffer binnentikte.

Dus weer 3 kostbare punten en vooral ook omdat het onderonsje tussen de mede-degradantkandidaten Emmen en TAC 90 was geeindigd in een 1-2 overwinning voor TAC 90, waardoor de volgende stand onderin is :

- 13e plaats  TAC 90            24 gespeeld 20 punten
- 14e plaats Emmen            24 gespeeld 17 punten
- 15e plaats SDO                 24 gespeeld 15 punten

Er zijn nog 4 speelronden te gaan. Aanstaande zondag speelt SDO thuis tegen het op de 9e plaats staande Velsen Rkvv. Het zou weleens kunnen gebeuren dat we eindelijk van die vervelende 15e plaats afkomen, maar dan moet er wel gewonnen worden en mag zeer zeker Emmen geen punten pakken.

Dat willen de SDO-supporters natuurlijk allemaal meemaken, dus kom vooral op tijd naar ons mooie Sportpark om de boys van trainer Rick Schipper en zijn staf aan te moedigen. Aanvang 14.00 uur.

Sportieve groeten,
Inge Rehorst