Emotioneel einde seizoen voor SDO JO11-1

Publicatiedatum: 27-05-2022

Zaterdag 21 mei speelde SDO JO11-1 hun laatste competitiewedstrijd en dat was de streekderby uit bij BFC. En zoals een echte streekderby was de sfeer gespannen en de wil om te winnen hoog. BFC wordt kampioen bij winst, maar wij hebben ook nog kans op het kampioenschap bij winst, mits de andere teams punten laten liggen. Het belooft dus een spannende pot te worden. Onder toeziend oog van heel veel supporters, trappen we af.

Gedreven teams

Het eerste kwartier laten beide teams zien dat ze willen winnen, waarbij BFC het voortouw neemt en Ryan vroeg in de wedstrijd in actie moet komen. Zij scoren hun eerste doelpunt door een afstandsschot die van richting werd veranderd door onze eigen verdediging. Dit zet ons extra op scherp en al vrij snel scoren wij de gelijkmaker, een doelpunt van Seb. Nikola en Jordan staan in de verdediging en moeten flink aan de bak om de aanvallen van BFC te stoppen. Ook Rivilinho bijt zich vast in de tegenstander en verliest hem geen seconde uit het oog. Vlak voor de eerste pauze scoort BFC hun 2e doelpunt.

Goed samenspel

Na de korte pauze gaan beiden teams door waar ze mee gestart zijn. We zien goed samenspel, maar de keeper van BFC staat ons in de weg. Filip speelt voorin en ziet Seb vrij lopen, een goede voorzet volgt, maar de komen niet langs de keeper. Ook spelen we over de hele breedte van het veld. Jordan laat zien wat hij in huis heeft en weet vakkundig de bal in bezit te krijgen, te houden en ziet Eline vrij staan. Haar schot sneuvelde echter in de verdediging van BFC. Ook BFC krijgt wat kansen, maar ook zij hebben last van onze verdedigers en keeper.

Net tekort

BFC gaat snel de startblokken uit na de rust. Al snel weten zij het 3e doelpunt te scoren. Zij zijn net wat sneller, spelen goed positiespel en de ballen komen bijna altijd aan bij hun eigen spelers. Daarin schieten wij net te kort. Het is dan ook onvermijdelijk dat BFC ook het 4e doelpunt maakt. Wij vallen ook aan, Eline treft de keeper, uit een corner van Seb krijgt Bob de kans om te koppen, maar ook bij hem staat de keeper in de weg. Nikola weet een van de aanvallen van BFC te onderscheppen, speelt de bal op Filip, Filip ziet Bob, Bob zet voor op Seb en scoort! Mooi opgebouwd door Nikola die een sterke wedstrijd speelt. Seb krijgt later nog een goede kans, maar de lat bij BFC hangt net te laag...

Slotfase
Na de laatste pauze gooien we nog alles in de strijd. Lynn haalt uit maar het is wederom de keeper van BFC die haar weerhoudt te scoren. We komen er niet meer doorheen. Ryan maakt het dan nog even spannend door een verkeerde uittrap die bij de spits van BFC belandt, hij maakt zijn fout direct goed met een fantastische redding waarbij de bal via zijn vingertoppen op de lat belandt. Filip onderschept nog een hoop ballen van BFC en Seb en Jordan proberen door de verdediging te komen, maar zonder resultaat. En dan op het laatste moment, scoort BFC nog een keer.

We verliezen helaas met 5-2, de teleurstelling is groot, de rode en bezwete koppies tonen enorm veel inzet bij onze spelers, maar het mocht niet baten.

Afscheid trainer en teamleider Jos
Niet alleen was dit de laatste competitiewedstrijd, ook was dit de laatste wedstrijd voor onze trainer en leider Jos Siewertsen. Hij is 6 jaar betrokken geweest bij een groot deel van dit team. Zijn tomeloze inzet en enthousiasme zijn bewonderingswaardig. Dat verdient een waardig afscheid. Traditiegetrouw verzorgt Jos een persoonlijke speech en een cadeau voor de spelers. Dit jaar hebben de ouders, sponsor Xandor Groot en onze andere coach en tevens hoofdtrainer JO11, Michel Meester ervoor gezorgd dat ook Jos in het zonnetje is gezet.

Bedankt Jos voor zoveel mooie jaren, onder jouw bezielende leiding hebben de kinderen veel plezier gehad en veel geleerd!