De kampioenswedstrijd van 09-1

Publicatiedatum: 21-05-2023

Een kampioenswedstrijd kan altijd tot veel spanning leiden bij de jongens.

Er waren verkeersregelaars ingezet rondom SDO om het extra publiek in goede banen te leiden. En reken maar dat er extra publiek af was gekomen op deze wedstrijd.

Een imposante geluidsbox stond al naast het veld, voor de festiviteiten na de wedstrijd. Nick gaf opdracht om de wedstrijdbal nog  wat extra balspanning mee te geven. De schrijvende pers die er normaal is was er nu niet. Dus buiten de stand bij houden zou ik ook het verslag mogen schrijven. Het blocknoot wat ik kreeg toegestopt was geheel in stijl in A9 formaat. Ik ben benieuwd of het volgend jaar A10 formaat wordt.

Philip en Tim waren in alle vroegte vanuit Drenthe gekomen, dus waren nog vroeger opgestaan dan de spelers van sv de Meern.

Bij zo’n kampioenswedstrijd is het natuurlijk de vraag of de jongens al weg aan het dromen zijn van een selectie bij het Nederlands elftal. Komt vervolgens de tegenstander vv de Meern ook nog in het knal oranje het veld op. Probeer dan maar je koppie er bij te houden.

Maar voordat ik mijn pen enigszins aan de praat had was het tweede doelpunt van SDO in de 2e minuut al een feit door een uittrap van Amin een verlenging van Daley en een afwerken/rebound van Roef. Ja en de eerste was al door Daley gemaakt. Het zou een voorbode zijn van een doelpunten festijn.

Echter Nick en René scandeerde steeds maar weer: BLIJF VOETBALLEN. Want ja tot de eerste 6 doelpunten ging het mooi, daarna vergaten een paar voetballers waar de letters SDO voor staan. Samenspel Doet Overwinnen. 
Anderzijds de wedstrijd was toen ook grotendeels gespeeld.

Deed sv de Meern niets terug? Ja zeker het begin van het vierde kwart, normaal gesproken het kwart van SDO 09-01. Waren er veel “oe’s en aa’s” te horen vanuit het publiek voor het spel van sv de Meern. Maar sv de Meern had het geluk niet mee. Zo belande een toverbal op de lat.

De aanval was bij SDO natuurlijk zichtbaar op dreef, de verdediging stond ook als een huis. Het hoog druk zette leverde resultaat op en zorgde dat Amin relatief makkelijk op de been kon blijven, waar hij het afgelopen jaar werd gedwongen tot uiterst knappe reddingen. Nu kon Amin zich helemaal richten op uittrappen richting de voorhoede.

Na het verlossende eindsignaal kwam de SDO schaal tevoorschijn, de muziek werd aangezet en werd het een klein feestje op het veld. Om vervolgens nog een indrukwekkende jaarspeech te krijgen van Nick, met een beker.

Dan denk je dat je net uitgekomen bent met je zakdoekjes. Komt er ook nog een lief filmpje van DESTO die SDO feliciteert met het kampioenschap.

Wat kan voetbal toch een leuk spelletje zijn, als het in de juiste sfeer wordt gespeeld, wat hebben we deze competitieronden veel leuke wedstrijden gespeeld. Gelukkig nog een paar bonus wedstrijden, maar ik ben ook weer benieuwd naar volgend jaar. Geen wedstrijden meer om 8:30, en de wedstrijden duren 10 minuten langer, dat is voor onze diesels wel dubbel gunstig.

Bedankt Nick en René voor jullie enthousiaste coaching van het afgelopen jaar. Ik zie jullie graag volgend jaar doorgaan!

SDO 9-1 tegen SV de Meern: 12-2

Daley 5x, Roef 4 x, Redouan, Danté en Tim