Vrijwilliger in de spotlights: Paul Ruiters

Publicatiedatum: 01-04-2021

Op 27 augustus 1954 werd op de Brinklaan een echte SDO-er geboren. Dit was niemand minder dan Paul Ruiters. Voor velen binnen de club een bekend gezicht, hieronder maakt u nader kennis met Paul.

Op 10-jarige leeftijd was Paul elke zaterdag te vinden op onze club. Helaas mocht Paul, in tegenstelling tot zijn broers, geen lid worden van SDO. Zodoende moest Paul genoegen nemen met kijken naar zijn vriendjes, die voetbalden in de Asprirant A, onder leiding van Jan Baar en Arie Bos. Ondanks het feit dat Paul dus niet mee mocht doen in officiële wedstrijden, stroomt vanaf dat moment het blauw-witte bloed door zijn aderen.

Na jaren gekeken te hebben en op straat te hebben gevoetbald mocht Paul in 1971 eindelijk lid worden. Ondanks dat Paul op dat moment nog 16 jaar oud was, mocht hij beginnen bij de senioren. Destijds was Ome Willem Overman wedstrijdsecretaris en gaf Paul hier toestemming voor. Vanaf dat moment schipperde Paul tussen het tweede en derde elftal in. Helaas liep Paul in 1974 een zware knieblessure op, en heeft hij het eerste nooit mogen halen. Wel is Paul actief gebleven als voetballer tot in 1986.

Na zijn actieve jaren is Paul altijd een trouwe supporter gebleven. Toen hij in 2015 weer eens langs de lijn stond, werd hij door Gert-Jan Splinter benaderd of Paul misschien interesse had om wat vrijwilligerswerk voor de club uit te voeren. Deze vraag was duidelijk niet aan dovemansoren gericht. Paul begon als onderdeel van de zelfwerkzaamheidscommissie, en is daar tot op de dag van vandaag nog steeds een gewaardeerd lid van. Vrijwel elke dag is hij op de club te vinden. Paul draagt de zorg voor het schoonmaken- en houden van alle kleedkamers en helpt mee met alle andere klussen op en rond het park waar hij maar kan helpen. Ook was Paul tot voor kort tot donderdag, in de late uurtjes, te vinden achter de bar. En ook kom je Paul nog wekelijks tegen op zaterdag en zondag in de commissiekamer. Maar als zijn hulp wordt gevraagd in bijvoorbeeld de kantine, kan je hem ook zomaar daar tegen het lijf lopen.

Naast alle uren die Paul in de club steekt, staat hij ook bekend om zijn zelfgebakken cakes. Voordat corona ons leven op zijn kop zette, bakte Paul steevast cakes voor in de spelersbus van het eerste herenelftal. Nu deze ritten volledig stil liggen, heeft Paul deze traditie verplaatst naar de commissiekamer. Elke zaterdag liggen er voor de trainers, scheidsrechters en andere vrijwilligers 2 cakes klaar. En als je echt geluk hebt, heeft Paul ook nog eens verse gevulde koeken bij Bakkerij Van Breemen gehaald!

geschreven door Daan de Bruin