Vrijwilliger in de spotlights: Olga Fokker

Publicatiedatum: 28-01-2021

Via de maandelijkse nieuwsbrief kun je kennis maken met sommige van onze vrijwilligers die op en rond de club te vinden zijn. We trappen deze rubriek af met niemand minder dan Olga Fokker:

Olga Fokker, afgelopen 19 januari 68 jaar jong geworden, is al sinds begin jaren 70 op SDO te vinden. Ze kreeg verkering met Bert Fokker. Bert speelde toen in de A1, al nam Bert zijn Olga nog niet direct mee naar de club. Maar sommige dingen houd je niet tegen, en als snel was Olga niet meer bij SDO weg te krijgen. Na de A1 kwam Bert in het 1e elftal te spelen, en werd Olga een trouwe supporter. Traditiegetrouw ging ze elke zondag een kop soep halen bij Ans Overman, en daarna op naar sportpark ‘de Kuil’.

Olga heeft zelf ook nog gevoetbald in het mooie blauw-wit, als rechtsback. Ze speelde samen met onder andere José van der Voort, Maria Heerschop en Brigitte Zweep. Dit was in de vroege jaren 80. In deze periode is Olga ook begonnen met het vervullen van meerdere vrijwilligerstaken. Olga trad toe tot het jeugdbestuur, stond regelmatig achter de bar en ook is ze toen begonnen met het wassen van de tenues van het 1e en 2e elftal, en later ook nog het G-team (waarin zoon Sidney nog steeds actief is). Dit deed Olga met alle liefde, maar stond er wel altijd op dat alles wel netjes in de wastas werd gestopt. Gingen vieze sokken binnenstebuiten in de was? Dan werden de sokken ook binnenstebuiten weer teruggeven. Wel schoon uiteraard!

Van het team van haar andere zoon Barry werd ze in 1983 leidster. Dit was de toenmalige F5. Van dit team is Olga tot en met de B1 leidster gebleven. Na deze periode zat Olga, Olga kennende uiteraard niet stil: tien jaar lang coördineerde ze de E en F-sectie. Ook heeft Olga zich nog jaren beziggehouden met het organiseren van de SDO Familiedag. In zekere zin houdt ze zich hier nog mee bezig, want op dit moment is Olga nog onderdeel van de Vriendenclub. De Vriendenclub van SDO richt zich met name op het organiseren en ondersteunen van festiviteiten en activiteiten voor de jeugd en de senioren en dus ook de Familiedagen. Zij zit ook in de sponsorcommissie met het oog op de kleding vooral.

Maar Olga is tegenwoordig vooral druk met de inkoop van alle nieuwe kleding binnen SDO. Denk hierbij bijvoorbeeld aan volledige tenues en trainingspakken. Tevens verzorgt Olga aan het begin van elk seizoen het samenstellen en uitdelen van de kledingtassen. Dit doet ze samen met Jitske van der Geest. Olga vindt het jammer dat niet iedereen even zorgvuldig met de mooie kleding omgaat, en hoopt dat hier verbetering in komt.

Op 10 december 2013 is uitgeroepen tot Erelid van SDO, en is hier dan ook erg trots op. Terecht natuurlijk!

Interview door Daan de Bruin, voorzitter vrijwilligerscommissie