Vrijwilliger belicht ... Jitske van der Geest

Publicatiedatum: 20-05-2021

Eigenlijk kent iedereen binnen onze club haar wel, maar toch maken we deze keer nader kennis met Jitske van der Geest. Hoe ze bij SDO terecht is gekomen en wat ze allemaal voor de club heeft gedaan en nog steeds doet, lees je hieronder!

Ondanks de coronacrisis, is Jitske vrijwel elk weekend te vinden op sportpark ‘De Kuil’. Hier is ze met een aantal andere vrijwilligers het aanspreekpunt voor alle leiders, trainer en spelers. Jitske is al sinds jaar en dag te vinden op club, namelijk sinds 1973. Dat Jitske zich is gaan inzetten voor de club, kon natuurlijk niet uitblijven. In 1973 trouwde Jitske namelijk met Johan van der Geest en wie familie van der Geest zegt, zegt natuurlijk SDO. 

Jitske is begonnen als clubhuismedewerker en vanuit die positie heeft Jitske een hoop functies vervuld. Zo is ze onderdeel geweest van meerdere commissies, waaronder de activiteitencommissie en de jeugdcommissie. Ook is ze sectieleider geweest, van meerdere leeftijdscategorieën, namelijk de toenmalige E-F en C-D. Daarnaast heeft Jitske ook heel wat toernooien georganiseerd, bijvoorbeeld het befaamde Hoekman-toernooi en F/E toernooi.

Op dit moment vervult Jitske nog steeds meerdere functies. Zoals eerder te lezen was, is ze veelvuldig te vinden in de commissiekamer. Samen met Olga Fokker is ze verantwoordelijk voor het beheer van alle sportkleding van de leden. Ook helpt ze mee bij onze ledenadministratie. Jaarlijks organiseert Jitske het Sinterklaasfeest voor de jongste jeugdspelers. Alsof dat nog niet voldoende is, is Jitske tevens secretaris voetbalzaken. Het moge duidelijk zijn dat Jitske erg belangrijk is voor de club. Niet voor niets is Jitske erelid, iets wat voor Jitske een hele eer is. En deze eer komt haar natuurlijk volledig toe.

Het mooiste aan al het vrijwilligerswerk vindt Jitske dat ze hier echte vriendinnen aan over heeft gehouden en de gezelligheid die daarbij komt kijken. Tot slot heeft Jitske nog een boodschap voor alle SDO’ers: Luister altijd goed naar elkaar en laat elkaar in z’n of haar waarde. En mocht je misschien nog wat tijd over hebben: meld je dan aan als vrijwilliger, want we kunnen altijd nog hulp gebruiken en het is gewoon ontzettend leuk om je in te zetten voor een vereniging!