Voorbeschouwing VV Gemert - SDO

Zaterdag 8 juni 2019, 14u, Sportpark Molenbroek Gemert, Gemert – SDO.

Voor de statistieken, om Piet Keizers baard wordt zaterdag de returnwedstrijd v.v. Gemert – SDO in Gemert gespeeld. Afgelopen woensdag is SDO in eigen huis veruit de mindere van v.v. Gemert gebleken, getuige de 0-5 nederlaag. “Waren zij dan zo goed of waren wij dan zo slecht?” Beide is een beetje waar. Degene die erbij aanwezig zijn geweest, dat waren er ruw geschat zo’n 500, hebben een SDO gezien dat voldoende kansen kreeg maar die onbenut liet terwijl een heel makkelijk en goed voetballend Gemert in de eerste helft vrijwel alle kansen die ze gehad hebben, in doelpunten wisten om te zetten. In de tweede helft was bij de meeste SDO-spelers de batterij leeg en de voetbalschoenen waren na de 0-3 helemaal met moed volgelopen. Gemert kreeg legio kansen om SDO qua uitslag te vernederen maar de Brabo’s kenden enigszins genade. Ballen op de paal en lat en een gemiste strafschop. De aan Gemert toegekende penalty kwam voort uit een zuivere schwalbe die de matig acterende scheidsrechter als overtreding beoordeelde. De stand was inmiddels 0-4, Rolf Hazelaar stopte de penalty en verzorgde daarmee het beste SDO-moment in de tweede helft.

Toch speelde SDO over het geheel genomen niet eens zo slecht en mag de uitslag, chauvinistisch als we zijn, als enigszins geflatteerd worden betiteld want ook in de tweede helft heeft SDO kansen en mogelijkheden gehad om meer dan de eer alleen te redden. Dat redden van de eer zal zaterdag in Gemert moeten gebeuren. Het laatste busreisje dit seizoen naar een dorp, iets kleiner dan Bussum, waar u waarschijnlijk nog nooit geweest bent. “Waarom zou ik”, vraagt u zich wellicht af. Dat is een terechte vraag want tot op heden is er niets te bezoeken waard in Gemert. Komt daar na zaterdag verandering in? Zou u ooit van Lourdes, Santiago de Compostella of het Amsterdamse Onze Lieve Heer op Zolder gehoord hebben als er nooit een wonder was gebeurd? Misschien wordt Gemert het Mekka van de voetbalwonderen, je kan en mag niets uitsluiten al weet ieder weldenkend mens dat wonderen niet bestaan en dat de toverkracht van Gandalf of Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore even waarheidsgetrouw is dan de macht en kracht van die gasten waarover de wereldbevolking al eeuwen over aan het bakkeleien is.

Maar dit terzijde. Gemert dus, Noord-Brabant, in de provincie die de buffer vormt tussen het gemoedelijke, bourgondische zuiden en het koude, zakelijke noorden. De plaatselijke voetbalclub mag het in de finale waarschijnlijk opnemen tegen de streng Christelijke vissers van Staphorst die in Rotjeknor de derde club uit die stad en tevens de club die een streng Christelijke visser uit Katwijk in de gelederen had, met 0-3 wist te verslaan. Als dat maar goed gaat, de Zwarte Kousenkerk tegen de Roomse Papen eigenlijk de Tachtig Jarige Oorlog in het klein. Om dat te voorkomen zal Tita Tovenaar a.s. zaterdag in Gemert op zijn minst een blauw-witte Kaäba voor het doel van Hazelaar moeten toveren.

Stel dat het zou lukken dan zou je als rechtgeaarde SDO-supporter toch niet willen dat je van een ander moet horen “ik was erbij”. Kortom op naar Gemert, magie of niet, Brabo’s zijn niet alleen vriendelijk en gezellig als ze verliezen.

E. Gomokum