Voorbeschouwing SDO - GVV Unitas

Zondag 2 juni 2019, 14u, De Kuil Bussum, SDO – GVV Unitas, returnwedstrijd nacompetitie promotie 3e Divisie, (eerste wedstrijd 2-2).

Afgelopen donderdag, de eerste wedstrijd in de geschiedenis van SDO in de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie, was het doek voor SDO al na vijfenveertig minuten bijna gevallen want de terechte 2-0 achterstand na de rust nog wegwerken, leek op dat moment een onmogelijkheid. De SDO-wedstrijdinstelling kon vergeleken worden met slappe koffie, slappe thee, slappe hap, slappe hoe heet dat dingetje, vijfenveertig minuten een slappe vertoning en dan nog slechts door een penalty en een goede Unitas aanval op achterstand gezet.

Enfin, de tweede helft werd er wel door SDO gevoetbald met een gelijk spel als eindresultaat. Gerrit en Jesse, twee van de vier ‘bohémiens’ in het team, wisten te scoren. Logisch, daarvoor staan ze in de spits. Het voelde even als een overwinning en de stemming na de veldslag aan de Linge was opperbest vanwege de omzetting “kansloos” naar “kansrijk” en ook omdat het kantineterras een vrolijke mix van Unitas en SDO-supporters was. Het besef de feestvreugde enigszins te temperen kwam echter snel, het is zondag voor beide ploegen “kansrijk” en het zogenaamde thuisvoordeel wordt alleen een voordeel als u daar uw bijdrage aan levert. Het moge luid en duidelijk zijn dat de Vijfde Colonne, de naam is van Spaanse origine, de strijd met de Geuzen zoals het edelen betaamt, zal voeren.

Het zal zondag de 2e juni een strijd op het scherps van de snede worden waarbij de ploeg die het meeste gogme en de langste adem heeft, de volgende stap naar de Derde Divisie mag gaan maken. Het is ook nog mogelijk dat beide ploegen uiteindelijk niet promoveren en het volgende seizoen bij elkaar in de competitie terecht komen. De KNVB beslist pas als de degradanten en promovendi bekend zijn, hoe de divisies en Hoofdklasse ingedeeld worden. Kortom een mooi moment voor elke Bussummer om te laten zien dat verschil van inzicht over ‘de leer’ of sportieve verschillen kunnen leiden tot een betere verstandhouding tussen mensen. Ach, het is mooi weer, het dakterras is open, er zijn zelfs warme dranken in het clubhuis te koop, de klanken van Nik Kershaw’s “I won’t let the sun go down on me”, zal klinken ook als de zon echt ondergaat.

Dus wat de uitslag ook moge worden, welke club het a.s. donderdag mag gaan opnemen tegen een degradatiekandidaat uit de Derde Divisie, ik wens u een gezellige en goed bestede zondagmiddag en avond, vooral als de zon voor de maan heeft plaatsgemaakt.

E. Gomokum