Voorbeschouwing SDO - RKZVC

Zaterdag 20 april 2019, Sportpark De Kuil te Bussum, 18u, SDO – RKZVC

Het eerste prijsje is binnen. Volgend seizoen speelt SDO in de landelijke bekercompetitie. Dat is natuurlijk mooi voor iedereen die SDO een warm hart toedraagt. Wat een tikkeltje sneu is, is dat Hoogwoud was uitgelopen om het ‘grote’ SDO tegen de plaatselijke Grasshoppers te zien spelen en dat het ‘grote’ SDO de kans liet lopen de voetbalsympathie van de Noord-Hollanders te winnen. In een van SDO kant slap gespeelde wedstrijd werd er zakelijk met 0-2 gewonnen. In tegenstelling tot de competitie werden nu wel alle kansen benut zowel door SDO als door Grasshoppers. De SDO-familiedag mist hierdoor wel een attractie, dat terzijde. Jammer dat de Hoogwouders en de meegereisde SDO-supporters niet op een goed spelend SDO werden getrakteerd, dat hadden deze zeer sympathieke mensen verdiend. Gelukkig was er na afloop een bijzonder genoeglijk samenzijn in het prachtige clubhuis.

De grote voetbalprijzen worden waarschijnlijk pas in mei of juni verdeeld maar afgelopen zondag werd de finale ingezet met de wedstrijd tegen Hoogeveen. Daar speelde een zeer goed voetballend SDO de virtuele koploper Hoogeveen van de mat en zodoende heeft SDO de titelstrijd weer enige spanning gegeven. Na de winst van SDO op Hoogeveen staan DEM en SDO virtueel nog steeds vier punten achter op Hoogeveen en RKZVC zes. Hoogeveen moet nog twee wedstrijden inhalen en zal die beiden moeten winnen. DEM en Hoogeveen treffen elkaar nog in Beverwijk. Kortom het competitieslot staat bol van de spanning.

Dat zal zo blijven als SDO morgen weet te winnen. Morgen is er het treffen met RKZVC de nummer vier op de ranglijst. De club uit het nietige Zieuwent, er wonen 2.000 mensen in Zieuwent, doet het hele seizoen al mee voor het kampioenschap en is, samen met DEM en Hoogeveen, een van de drie concurrenten voor de titel of een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.

De wedstrijd in Zieuwent is door SDO met 0-2 gewonnen. Dat zegt niets over de krachtsverhouding want beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Verliezen of gelijkspelen is voor beide teams geen absolute ramp, er zijn nog drie wedstrijden hierna te spelen maar het moge duidelijk zijn dat de winnaar zaterdag een flinke stap richting nacompetitie zet. Die nacompetitie zal voor de penningmeester van SDO als zeer welkom worden betiteld want in de thuiswedstrijden zullen er dan toeschouwersaantallen genoteerd worden die het inwonersaantal van Zieuwent zullen evenaren.

Het is echter nog lang niet zover want, net als de club uit Amsterdam, ondanks het prachtig verlopen voetbalseizoen en soms wedstrijden met oogstrelend voetbal, er is nog geen echte prijs gewonnen en SDO kan zomaar aan het einde met lege handen staan. Wat God verhoede maar die schijnt zondag weer bij de les te zijn.

E. Gomokum