Voorbeschouwing SDO - MSC/Amslod

Zondag 12 mei 2019, Sportpark De Kuil te Bussum, 14u, SDO – MSC/Amslod

Het verdriet voorbij, nieuwe ronde nieuwe kansen. Het is een voortreffelijk seizoen dat mag niet vergeten worden en dat de hoofdprijs, na het verlies in de beker, misschien ook aan de neus van onze supporters en voetballers voorbijgaat, daar past vast wel een sportcliché op. Ondanks de pijnlijke nederlaag in Assen vorige week, is de strijd om het kampioenschap nog niet beslist. Een achterstand van twee punten op de koploper en een negatief doelsaldo ten opzichte van de concurrentie, maakt het voor SDO wel extra lastig en wellicht onmogelijk om kampioen te worden. Toch is de hoop op promotie naar de Derde Divisie nog levend. Als het meezit mag SDO uiteindelijk de nacompetitie spelen om te kunnen promoveren naar het betaalde voetbal. Echter, kan de SDO-ploeg zich oprichten? Zijn ze instaat het sterke collectief te herstellen en zodoende weer wedstrijden te winnen? Worden gecreëerde kansen eindelijk omgezet in doelpunten. Zondagmiddag moet het blijken tegen MSC/Amslod, een van de vier Drentse clubs in deze competitie.

Met wisselend succes speelt SDO dit seizoen tegen de Drenten. Het lijkt erop dat hoe hoger de clubs uit de heideprovincie in de competitiestand genoteerd staan, hoe makkelijker SDO ervan weet te winnen. Helaas voor SDO staat MSC/Amslod laag in de stand, zo laag zelfs dat de club alle zeilen moet bijzetten om de nacompetitie, ter voorkoming van degradatie, niet te hoeven spelen. Hoe het afgelopen zondag is gegaan met de laagst genoteerde club uit Drenthe, dat weet u en daar moet SDO nog steeds de wonden van likken.

Het wedstrijdresultaat a.s. zondagmiddag is voor beide clubs van invloed op de mogelijkheid nacompetitie te spelen. Als MSC/Amslod vandaag wint of gelijk weet te spelen, dan spelen beide clubs waarschijnlijk geen nacompetitie en dat betekent een ramp voor de clubs want ze missen dan de gigantische kantineomzet die in de nacompetitie gegenereerd kan worden. Als SDO wint, dan spelen beide clubs waarschijnlijk nacompetitie. Dat lijkt dus, gelet op de economie, een goed uitgangspunt en het beste eindresultaat. Wat de uiteindelijk uitkomst ook moge worden, het is niet alleen geld dat telt. Proeft u maar de gezelligheid in het clubhuis waar u zelfs, zonder een van de voortreffelijke dranken of spijzen te consumeren, van harte welkom bent en een graag geziene gast bent tot sluitingstijd.

E. Gomokum.