Voorbeschouwing SDO - ARC

Zaterdag 17 augustus 2019, 16u, Sportpark De Kuil, Bussum

Nationale KNVB-bekercompetitie SDO – Sv ARC.

Een nieuw seizoen en de verwachtingen m.b.t. het presteren van de SDO-selectie zijn hoog. Logisch na een buitengewoon goed voorafgaand seizoen dat echter zonder tastbare prijzen werd afgesloten. Dit seizoen willen de SDO-supporters, -spelers en -begeleiding prijzen pakken. Zaterdag kan de eerste stap in die richting gemaakt worden in het bekertreffen met ARC. De vraag is echter of de SDO-selectie zo vroeg in het seizoen al klaar is om een tegenstander als ARC te kunnen verslaan. Er zijn selectiespelers vertrokken, er zijn spelers uit de SDO-jeugd doorgestroomd naar de selectie en er zijn spelers ‘van buiten’ aan de selectie toegevoegd. De spelers moeten nog een beetje aan elkaar wennen. De zomervakantie is nog in volle gang en van de beoogde 18 selectiespelers zijn er nog steeds een aantal op vakantie. Dat alles neemt niet weg dat hoofdtrainer Koen Janssen een representatief elftal kan opstellen.

Tegenstander Sv ARC uit Alphen aan den Rijn, opgericht op 22 februari 1927, speelt meer dan 90 jaar een rol van betekenis in het amateurvoetbal in Alphen ad R. ARC is al jaren de grootste voetbalclub in Alphen ad R. Wellicht dat dit de kaalheid bij Kees J. heeft veroorzaakt, de deskundigen zijn het daar nog niet helemaal over eens. Sportvereniging De Alphense Racing Club heeft bij de zaterdagamateurs vrijwel altijd op het hoogste dan wel een na hoogste niveau gevoetbald. In 2010 wist de club zelfs de Topklasse te behalen na het verslaan van Be Quick 1887. Dit seizoen keert de club vanuit de Eerste klasse terug in de zaterdag Hoofdklasse. De club heeft een beetje het ‘op-en-neer-heen-en-weer’ karakter want na degradatie volgt promotie en dan weer degradatie enz. Hoe dan ook, net als voor SDO geldt, geldt voor ARC dat deze eerste serieuze wedstrijd van het seizoen een test cases is voor de competitie.

et belooft derhalve een interessante middag te worden want er moet een winnaar komen. Een gelijk spel na negentig minuten betekent een verleging van 2x 15 minuten en zonodig een penaltyserie. Wat de uitslag ook moge worden, u bent een graag geziene gast in het clubhuis om daar met uw kompanen of met voor u totale vreemden uw voetbalkennis of wedstrijdopinie te delen onder het genot van heerlijke dranken en spijzen.

Ik wens u een welbestede en genoeglijke zaterdagmiddag en -avond.

E. Gomokum