Voorbeschouwing SDO - Alcides

Zondag 3 november 2019, De Kuil Bussum, 14u, SDO – Alcides Hoofdklasse A zondagamateurs.

Fijn als u de SDO-spelers komt steunen in de negende wedstijd dit seizoen in de Hoofdklasse A tegen Alcides de andere club uit Meppel. Supporter zijn van een club betekent in de meeste gevallen dat er gedurende het seizoen veel gelachen maar ook geleden wordt al is het natuurlijk voetballeed en dat telt eigenlijk niet als leed. Of je nu in Madrid, Lyon, Bremen of Rotterdam woont, zelfs in Parijs, München, Barcelona en Amsterdam rolt wel eens een traan. Na een flitsende competitiestart is het op dit moment een beetje treurnis in Bussum.

Inmiddels veertien punten verloren en toch geen reden voor paniek. Natuurlijk niet want geen van de ploegen die punten van SDO afgesnoept hebben, hebben onze jongens weggespeeld. De hand in eigen boezem steken is een moeilijk gebeuren maar de spelers zijn zich bewust van de eigen tekortkoming en willen vooral het publiek laten zien dat er weldegelijk goed en mooi gevoetbald kan worden.

Vandaag Alcides en dat is gelijk een tegenstander waartegen SDO het een en ander kan waar maken. Alcides is een ploeg die zich schijnbaar vooral tegen SDO weet op te richten want erg succesvol is SDO nog niet tegen Alcides geweest ondanks het feit dat SDO steeds boven Alcides in de eindrankschikking eindigde. De ploeg uit Meppel is stug en slim, iets waar onze jongens slecht mee om konden gaan. Het “niet lullen maar poetsen” lijkt iets dat past bij de mensen uit Drenthe maar komt ut de hoed van iemand uit Rotjeknor. Kortom, domweg de beuk erin en maar kijken hoe het balletje verder rolt, dat is niet de weg. Goed voetbal moet er gespeeld worden en dan komen er ook tranen, van geluk.

Wat de uitslag ook moge worden, u bent van harte welkom in het clubhuis en bij al uw bestellingen kunt u een servet vragen om de tranen te deppen. Ik wens u een welbestede gelukzalige zondag.

E. Gomokum