Voorbeschouwing RKHVV - SDO

Voorbeschouwing RKHVV – SDO, zondag 17 maart 2019, de Blauwenburcht in Huissen.

Afgelopen zondag heeft SDO gedaan wat het moest doen, winnen van een ploeg uit het rechter rijtje. Het spelniveau werd nadelig beïnvloed door de weersomstandigheden, de helden die erbij geweest zijn, kunnen dit beamen. Dat het slechts 1-0 werd, ook nog dankzij de enige fout die de Silvolde keeper maakte, is geen puntje van zorg. Er werd niks weggeven dus dan mag je een kansje of vijf uit sympathie voor de tegenstander onbenut laten.

Gelukkig was het vertoonde spel aanmerkelijk beter dan in de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer, ook een ploeg uit het rechter rijtje. Je mag er niet over praten, je mag er eigenlijk niet aan denken maar we doen het toch even stiekem zodat de trainersstaf het niet hoort. Enne niet doorvertellen hoor. Het is namelijk zomaar mogelijk dat SDO straks aan het einde van de rit helemaal met lege handen staat. Sst, niet aan denken. Hoogeveen blijft maar winnen en staat virtueel vier punten boven SDO. RHZVC en DEM zijn niet te onderschatten concurrenten voor dezelfde prijzen als SDO. De komende KNVB-bekerwedstrijd op 30 maart in Utrecht tegen DHSC, met minimaal drie ex-SDO’ers in de basis, wordt geen makkelijk potje ondanks dat DHSC in de zaterdag Eerste Klasse speelt. Het niveau van die ploeg is zeker te vergelijken met het niveau van de tegenstanders uit het rechter rijtje in de Hoofdklasse. De voor SDO belangrijkste prijs, top drie aan het einde van het seizoen, wordt een lastige klus als de spelers niet elke nog te spelen wedstrijd met een “de dood of de gladiolen” mentaliteit het veld op gaan. Als dat niet gebeurt dan sta je aan het einde van het seizoen zomaar met, enfin, daar mogen we het niet over hebben.

Negen finales in de competitie, te beginnen met een karwij dat op papier niet al te ingewikkeld lijkt. Amateurs moeten deze klus kunnen klaren. Maar pas op, rechter rijtje en een ploeg in nood maakt rare sprongen. RKHVV, het lijkt erop dat ze de handdoek in de ring gegooid hebben. Het is een ploeg met zware degradatiezorgen. Zelfs als ze de inhaalwedstrijden weten te winnen, blijven ze laatste. Dit is de club onwaardig en het feit dat het mogelijk is om te handhaven in de Hoofdklasse, zal inmiddels op de kussenslopen van de selectiespelers geborduurd zijn. Naar verluid liggen de slopen deze week in de was, die mazzel hebben wij dan weer.

Overigens, Olga Fokker doet in wezen hetzelfde voor de SDO-selectie. Die gaat als het nodig is de kussenslopen van de selectiespelers borduren met de tekst “Slaap zacht lieve selectiespeler en droom van winnen, want als je wint heb je vrienden”. Op de andere kant komt een multifunctionele tekst te staan, ook te gebruiken tijdens het zomerreces en winterstop, “Zo keihard, speel het spel doelgericht en schuif ‘m erin”. Dat laatste is heel belangrijk a.s. zondag en in die andere te spelen wedstrijden. Wees doelgericht en verzilver de kansen. Juist tegen ploegen uit het rechter rijtje slaat de nonchalance toe en voor je het weet sta je aan het einde van het seizoen met, enfin, daar mogen we het niet over hebben. Drieënzestigkomma vier kilometer, honderdzesentwintigkomma acht vice versa.

Prachtige omgeving Huissen, leuk uitgaan. Kom supporters, ga een dagje eerder heen en een dagje later terug. Het zou kunnen dat je er nooit meer hoeft te zijn.

E. Gomokum