Voorbeschouwing Hoogland - SDO

Zondag 3 februari 2019, 14u, Hoogland – SDO, te Hoogland.

Even terugkijkend op de wedstrijd van afgelopen zondag, SDO – Purmerstein, kan je gerust stellen dat het onderdeel pech door de SDO-spelers met een ruime voldoende is afgesloten. Je kan van alles vinden van de instelling van het team tot de technische en tactische bekwaamheid van de individuele spelers, als je drie keer het aluminium raakt en de bal op miraculeuze wijze meerdere keren door de Purmerstein keeper of verdediger uit het doel gehouden wordt, dan mag je eigenlijk maar een ding concluderen: “wat een pech hebben die SDO-jongens gehad”. Betekent dit dat Purmerstein geluk heeft gehad? Nee, dat kan je eigenlijk niet zeggen. Purmerstein speelde als team, verdedigde als team, viel aan als team en dat deden ze goed. Als ze van de vijf kansen die ze gehad hebben er twee weten te benutten, dan hebben ze een prima wedstrijd gespeeld zonder dat er sprake was van mazzel.

Het is voor SDO de wonden likken en verder. Je weet, soms zit het mee en soms moet je een kopje thee of cappuccino drinken. Nog steeds zijn er vijftien wedstrijden te spelen. SDO heeft één verliespunt meer dan de koploper al is Hoogeveen in staat SDO op twee punten te zetten als ze alle inhaalwedstrijden winnen. Wat zijn twee punten achterstand in vijftien wedstrijden? Zelfs vijf punten achterstand zijn nog overbrugbaar. Gelukkig is de uitslag van een voetbalwedstrijd onvoorspelbaar en mede daarom is voetbal zo’n geweldige sport. Geen team is kansloos, niet in Bussum, niet in Rotterdam, niet in Madrid, niet in Hoogland. Daar ligt voor de komende, pak ‘m beet 96 uur, de focus.

Voetbalvereniging Hoogland, opgericht in 1946, 100 teams en 1698 leden. De gemeente Hoogland heeft een inwoneraantal van 10.663 dus 15,92% van de Utrechtse gemeente is lid van de voetbalclub die trots “wij zijn de grootste” roepen. Slechts 3,6% van alle Bussummers is lid van SDO, dus v.v. Hoogland is bijna vijf keer groter. Met statistieken kan je alle kanten op. De boeven onder de rook van Amersfoort hebben in Bussum twee punten van SDO afgesnoept en staan als promovendus doodleuk vierde in de competitiestand maar hebben één verliespunt minder dan SDO. Kortom, ze doen het beter dan SDO. Misschien moet de wedstrijd aanstaande zondag ook gezien worden als de wedstrijd van de van het voetstuk gevallen dwerg tegen de aanstormende reus. De dwerg wordt in de voorspellingen kansloos geacht. Alle statistieken ondersteunen die gedachte. Maar ja, het is voebulle en de wedstrijd tussen Goliath en die snotneus David, gespeeld ruim voor het wijnjaar nul, heeft volgens de overlevering een onverwachte uitslag gekregen. Met een ding kunnen de mannetjes uit Bussum de reuzen uit Hoogland zeker overtreffen, de SDO-supporters. Met de steun van de supporters kan het een bijna Bijbelse gebeurtenis worden.

E. Gomokum