Voorbeschouwing Hoogeveen - SDO

Zondag 14 april, 14u, Hoogeveen – SDO, Hoofdklasse A Zondagamateurs

Voor het eerst in de clubgeschiedenis van SDO wordt er in competitieverband tegen de club Hoogeveen in Hoogeveen gevoetbald. Hoogeveen heeft de ambitie betaald voetbal te gaan spelen en die ambitie gaan ze waarschijnlijk dit seizoen al waarmaken, tenminste, als de Derde Divisie als betaald voetbal gezien wordt. Onder de divisies spelen amateurs, zoals dat bij SDO gewoon is, maar bij heel veel zogenaamde amateurclubs worden flinke spelerssalarissen betaald. Dat kan en mag maar het geeft ook spanningen tussen clubs onderling. Het gekrakeel tussen de club uit Assen, Achilles 1894 en Hoogeveen leek voor SDO een uitkomst in de race naar het kampioenschap maar Hoogeveen is afgelopen zondag behoorlijk in het kampioenszadel geholpen door het onnodige verlies van SDO tegen Alcides. De wedstrijd van aanstaande zondag heeft daarom voor SDO een mindere lading gekregen want alleen een onverwachte wending in de prestaties van Hoogeveen in de nog in te halen wedstrijden, kan de club van een kampioenschap afhouden.

Helemaal om Piet Keizers baard wordt de wedstrijd niet gespeeld. SDO kan wellicht een periodetitel krijgen en een goed resultaat in het Hoogeveen kan daarop van invloed zijn. Thuis wist SDO verdiend te winnen al was het op het laatste nippertje. In het industrierijke zuiden van Drenthe zal een goed resultaat een zware klus worden, zeker nu het belang van de wedstrijd gedevalueerd is.

Hoogeveen heeft er zin in de laatste tijd en de 1-7 tegen de degradant RKHVV is daar het klinkende voorbeeld van. Hoogeveen wil graag in heel Nederland voetballen en dat is logisch want de plaats Hoogeveen schijnt op een andere ranglijst een dubieuze plek in te nemen. Dan wil je wel eens wat van Zuid-Limburg, Zeeland, de Achterhoek of ’t Gooi zien. De Drenten noordelijker van Hoogeveen, noemen Hoogeveen het Assendelft van Drenthe omdat Hoogeveen op de schaal van mooiste steden en dorpen van Nederland gelijke tred houdt met het Noord Hollandse dorp. Ze delen de 379 plaats. Dat Amsterdam op 1 staat, logisch.

Voor veel supporters van SDO zal Hoogeveen een blinde vlek op de kaart van Nederland zijn en de kans dat SDO en Hoogeveen het volgende seizoen weer in dezelfde competitie spelen is gering. Daarom grijp uw kans en kom zondag naar Hoogeveen en ervaar zelf waarom van de 380 Nederlandse gemeenten Hoogeveen staat waar het staat. Laten we wel wezen, mocht SDO winnen dan stijgt Hoogeveen minimaal 100 plekken.

E. Gomokum