Voorbeschouwing DHSC - SDO

Voorbeschouwing DHSC – SDO, zaterdag 30 maart 2019, 1/8 finale KNVB Districtsbeker, Sportpark Thorbeckelaan, Thorbeckelaan 16, 3552 CS Utrecht.

Twee van de balletjes bij de loting om de achtste finale KNVB Districtsbeker moeten warm geweest zijn want hoe is het mogelijk dat SDO uitgerekend DHSC kan loten? Even voor iedereen die net onder zijn steen uitgekropen is, DHSC dankt zijn plek in de Eerste Klasse zaterdag ondermeer aan de toenmalige trainer Rick Schipper die ze, net als toen hij hoofdcoach van SDO was, van de Derde naar de Eerste Klasse heeft gebracht. Zonder er te diep op in te gaan kan gesteld worden dat de aan het begin van dit voetbalseizoen vooronderstelde aanwezigheid van Schipper als trainer van DHSC, een flink aantal Bussummers, zeg maar SDO-coryfeeën, ertoe bewogen heeft een zakcentje in Utrecht te verdienen. De gebroeders Van ’t Land, De Loos, Van der Velden en Van der Vlist zouden niet misstaan in de SDO-selectie, DHSC staat niet voor niets bovenaan in de Eerste Klasse. Het is jammer dat een aantal van die SDO-coryfeeën door blessures of trainersvoorkeur niet aan spelen toekomt. Schipper vertrok gelukkig bij DHSC en werkt weer thuis. Zaterdag moet blijken of de koploper uit de Eerste Klasse, gestut door uit de woestijn van Qatar gewaaide gouden zandkorrels, de koploper uit de Hoofdklasse kan verslaan of dat de zandbak voor DHSC toch uit drijfzand blijkt te bestaan.

DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie is een fusieclub waarvan DOS wellicht de bekendste participant is. DOS, Elinkwijk, UVV en Velox gingen in 1970 samen en vormden FC Utrecht, de profclub waarmee SDO een innig samenwerkingsverband heeft. Uiteindelijk is voor het amateurvoetbal DHSC ontstaan. De club is een heuse Utrechtse volksclub waar het prestatievoetbal, sportiviteit en gezelligheid net als bij SDO hoog in het vaandel staan. SDO is de titelverdediger en het zou natuurlijk geweldig zijn als die titel geprolongeerd kan worden. Toch, en dat geldt waarschijnlijk ook voor DHSC en voor bijvoorbeeld Ajax, de beker is een prijs maar het kampioenschap heeft de voorkeur. Wordt het een wedstrijd waarbij de sentimenten een rol spelen, de ultieme wil om de beker te winnen of wordt het een aangenaam potje zaterdagmiddagvoetbal?

Wat het ook moge worden, als SDO-liefhebber wil je erbij zijn want wat is er leuker dan een weerzien met goede vrienden die je na afloop op vriendschappelijke wijze troost kunt bieden? Niets toch.

E. Gomokum