VOG vanaf dit seizoen verplicht voor jeugd- en G trainers/leiders

Publicatiedatum: 22-09-2020

Vanaf dit seizoen krijgen alle trainers en leiders van de jeugd- en G-voetbal een verzoek om een VOG aan te vragen. Een Verklaring Omtrent het Gedrag is verplicht. Ben je jeugd- of G-voetbaltrainer of leider dan krijg je binnenkort via de mail het verzoek om online een VOG aan te vragen.

Dit aanvragen gaat heel eenvoudig: je klikt op de link in de mail, vult online de gegevens in en de VOG wordt thuisgestuurd. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Een VOG* wordt verplicht. Kun je eind 2020 geen VOG laten zien dan mag je geen leider of trainer (meer) zijn.

Voor SDO stuurt Ineke Hendriks (foto) de mails uit. Ineke is al jaren verbonden aan onze club. “Mijn drie kinderen hebben in de jeugd gevoetbald. Martijn (33), Franca (28) en Arnout (25). Ze voetballen nu niet meer maar Martijn doet nog van alles voor SDO via de sponsorcommissie. Het is fijn om je voor de vereniging in te zetten. SDO heeft ook altijd veel voor ons gezin gedaan. Een paar uurtjes vrijwilligerswerk hoort er vind ik bij. Zo houd je verenigingen draaiende. Daarbij: het is prima te combineren met mijn werk als administratief medewerker voor het Rosa Spierhuis in Laren.”

Ontvang je een mail van i.henros@ziggo.nl? Dan zit Ineke Hendriks daarachter:-)

* VOG’s zijn drie jaar geldig.