Verslag MO15 GirlsCup Maastricht 2019

Enthousiasme, nieuwsgierigheid & badslippers

6 juni, 2019 15:30 (iets later)

En daar zijn we dan, met z’n allen. Iedereen net uit school en bepakt en bezakt met allemaal spullen waarvan iedereen weet dat ze helemaal niet gebruikt gaan worden dit weekend. Want ja, ‘het zijn maar drie dagen’. En toch is iedereen er opgewonden over. Waar slapen we, wat is er daar allemaal en in hoeverre kunnen we limburgers uitlachen om hun accent. Als eenmaal alle auto’s zijn vertrokken krijgen we de eerste snapchats al binnen. ‘On my way to Maastricht :-)’

Met een heleboel gezelligheid, liedjes waarmee de schorre stemmen begonnen en vooral een heleboel vertraging, kwamen we rond half acht aan in Maastricht.

Op de club vv Scharn zouden we de komende dagen eten en hier zouden ook een aantal activiteiten zijn. Na een maaltijd waarover de meningen verdeeld waren vertrokken we weer met z’n allen naar de school ‘Porta Mosana’, waar we sliepen. Een apart lokaal voor elk team, en het duurde even voordat iedereen klaar was met uitpakken en het klaarmaken van hun slaapplek (wat niet heel snel gaat als je je elektrische luchtbed op zuigen hebt staan).

7 juni, 2019 7:15

Na een “rustige” en vooral “lange” nacht gaat de wekker weer lekker om kwart over zeven, maar ja, gelukkig zat iedereen nog een beetje in hun schoolritme dus was er geen enkel ochtendhumeurtje te bekennen… ;-)

Iedereen in onze speciaal gemaakte tenues (bedankt sponsors), badslippers aan en paardenstaart weer in de auto naar vv Scharn. Een ontbijtje erin en gaan met die banaan, want voor de MO15-2 begon hun eerste wedstrijd al om 9:00 ‘s ochtends.

Beide teams hebben drie wedstrijden gespeeld, MO15-1 twee verloren en een gewonnen, MO15-2 één gewonnen één gelijk en een verloren. Bij de tweede wedstrijd van de MO15-2 kwam er een team uit Achterveld, zelfverzekerd en goed gemutst. ‘Welk team is dit?’ Eehm, SDO…? ‘Waar komen jullie vandaan?’ Bussum…?! ‘En roepen jullie dan hup SDO of hup Bussum?’ Hup SDO!!

En ja, daar gingen onze stemmen, bij elke wedstrijd kwamen we elkaar weer aanmoedigen en ook al had het niet veel zin, er zat wel potentie in!!

In de avond was er een feest op de club, en alhoewel er niet veel werd verwacht, over het algemeen was iedereen het erover eens dat dit de leukste avond van het weekend was. Met veel gezang en gedans, stemmen kwijt en gezelligheid, werd deze avond leuk opgevuld!

9 juni, 2019 7:15

En ja hoor, het is ons weer gelukt om met weinig slaap en een vroege wekker op te staan, en deze keer hadden we gelukkig niet zoveel haast.

De laatste keer in deze school, dus spullen pakken geblazen! Er werden verbazingwekkend veel dingen teruggevonden en uiteindelijk stonden alle tassen weer in de auto. Ontbijten en door met de laatste drie wedstrijden van het toernooi! Voor de MO15-1 heeft het toernooi iets meer succes opgeleverd, zij zijn namelijk 2e geworden!! De MO15-2 moest strijden om de laatste en de een na laatste plek, en na penalty's hebben ze deze slag gewonnen (feeling; WK gewonnen).

Dat laatste kwam natuurlijk mede door alle energie en pannenkoeken die het hele weekend voorbij kwamen.

Namens iedereen die mee is geweest en iedereen die dit heeft geregeld willen mij nogmaals alle sponsors bedanken, zonder jullie was dit onvergetelijke weekend niet mogelijk geweest en we hebben er allemaal geweldige herinneringen aan overgehouden!!

Bedankt;
★ Van Gelder zuivel
★ Timmer en onderhoudsbedrijf gasmarkt
★ Ouderijns kaashandel
★ TCP totaal cleaning products
★ Vriendenclub SDO
★ Dames 1 SDO Bussum
★ Stille sponsors