Maandelijkse update over de Jeugdopleiding

Publicatiedatum: 15-10-2020

Update vanuit de jeugdopleiding

Begin augustus zijn Jeroen van der Geest en ik (Roberto Tessaro) begonnen als Hoofd Opleiding bij SDO. Een enorm mooie opdracht om de jeugdopleiding door te ontwikkelen!

 

Wij zijn begonnen met het inzichtelijk maken van ons kader, zowel selectie- als breedtesport. Daarbij hebben we gekeken naar functies en verantwoordelijkheden van iedereen. Hierdoor hebben wij een goed beeld gekregen van onze organisatie en konden wij de laatste ontbrekende puzzelstukjes op relatief korte termijn nog invullen. 

 

De tweede stap die wij hebben gemaakt is inzicht krijgen in hoe wij trainen, hoe wij spelen en hoe wij onze spelers en speelsters coachen. Deze waardevolle inzichten gaan wij de komende tijd dan ook gebruiken bij het begeleiden van ons kader.

 

Taakverdeling Hoofd Opleidingen

Jeroen zal zich hoofdzakelijk richten op de leeftijden; onder 8, 9 en 10. De onder 11 en 12 worden door Jeroen en Roberto gezamenlijk gedaan, de onder 13 tot onder 19 valt onder Roberto. De uiteindelijke eindverantwoordelijk en daarbij ook direct het rapporteren aan het dagelijks bestuur ligt bij Roberto.

 

Investeren en ontwikkelen van kader

Een eerste stap die wij gaan zetten is het aanbieden van een trainerscursus aan een groep trainers. Vanaf november gaan 14 trainers (m/v) starten met de cursus pupillentrainer van de KNVB. Dit traject is een verenigingstraject dat  goed aansluit op de visie van SDO met betrekking tot het opleiden van jeugd. Wij vinden het namelijk enorm belangrijk om ons kader scholingen aan te bieden en gaan hier dan ook meer op inzetten de komende tijd.

 

Op dinsdag 3 november zal er voor het algemeen (vrijwillig) kader een thema-avond Positief Coachen aangeboden worden in samenwerking met FC Utrecht (onder voorbehoud van eventuele Corona maatregelen). Dit is ook de aftrap naar meer thema- en inspiratie avonden voor ons (vrijwillig) kader. Met deze avonden verwachten wij een grote bijdrage te leveren in de ontwikkeling van onze trainers, coaches, leiders en begeleiders welke uiteindelijk ten goede moet komen aan onze jeugdspelers.

 

Expertise en kennis

SDO is een geweldig mooie vereniging en heeft een enorme potentie. Naast de uitstekende ligging, de maatschappelijke rol kan SDO ook groeien als vereniging als wij kijken naar opleiden, ontwikkelen, presteren en als prettige sportomgeving.  Er loopt enorm veel kennis rond binnen de vereniging, maar dit is zeker niet bij iedereen bekend en helaas ook niet bij ons. Wij komen graag in contact met mensen met een sport-, medische-, of pedagogische achtergrond die bij willen dragen aan de ontwikkeling van onze jeugdopleiding. Interesse of meer informatie? Mail ons op hjo@sdobussum.nl

 

De komende weken

Helaas ligt de competitie door de nieuwe Corona maatregelen de komende vier weken stil. Onze jeugd (tot 18 jaar) mag gelukkig wel door trainen. In de komende weken besteden we aandacht aan het coachen en begeleiden van ons kader. Ons doel is hiermee onze opleidingsvisie binnen het geven trainen en het coachen van wedstrijden mee te geven om zo naar een, zo veel mogelijk, herkenbare wijze van opleiden te gaan. Dit kost tijd, maar is geweldig om te doen en met ons uitstekende kader zal dit mooie resultaten gaan opleveren op zowel de korte als de lange termijn.

 

Als laatste nodig ik iedereen (vader, moeder, opa, oma enz.) uit voor een kop koffie of thee als je graag meer wilt weten over de jeugdopleiding of als je even wilt sparren over de jeugdopleiding. Laat je gegevens achter via hjo@sdobussum.nl of spreek mij gewoon aan op de club.

 

Jeroen en ik kijken met enorme trots vooruit en laten wij dit met zijn allen nog meer doen, want dat mag ook. Wij zijn samen, wij zijn trots. Wij zijn SDO.

 

Roberto Tessaro & Jeroen van der Geest

Hoofd Opleiding SDO Bussum