update HJO Jeugdopleiding SDO

Publicatiedatum: 16-11-2020

Inmiddels zitten wij alweer enige tijd in een externe competitie Lock down, maar gelukkig hebben onze jeugdspelers/ speelsters nog steeds de mogelijkheid om te trainen en onderling wedstrijden te spelen. Wat veel mensen mogelijk niet direct meekrijgen is de medewerking van veel vrijwilligers om zowel de trainingen als de onderlinge wedstrijden te kunnen uitvoeren. Een groot woord van dank gaat dan ook uit naar deze groep!

Voortgangsgesprekken Hoofdtrainers Jeugd Jongens
Inmiddels zijn wij in de afrondende fase van alle voortgangsgesprekken van de hoofdtrainers binnen de jongensselecties. Er is gekozen om geen evaluatiegesprekken te houden, maar middels deze vernieuwde opzet een open dialoog aan te gaan met de huidige trainers. Wij bespreken o.a. samenwerkingen, teamdynamiek, individuele ontwikkeling van spelers en trainers en kijken wij ook vooruit naar het seizoen 2021 – 2022. In december volgt een tweede gesprek met deze trainers en willen wij ook met elkaar de verwachtingen voor de toekomst uitspreken.

De komende weken plannen wij gesprekken in met overige trainers.

Scholingen via webinars
Inmiddels wordt er via de app al het een en ander gedeeld omtrent (bij) scholingen voor ons kader. Recentelijk heeft ons kader de mogelijkheid gehad om een webinar Positief Coachen bij te wonen en het onderwerp Stiekem Leren komt ook snel aan bod. Wij streven ernaar om ons kader op gepaste wijze in deze periode scholingen aan te blijven bieden.

Suggesties voor onderwerpen m.b.t. (bij) scholing zijn welkom via e-mail: hjo@sdobussum.nl

Cursus pupillentrainer KNVB, verenigingstraject SDO
Wij hebben nog 2 plekken beschikbaar voor de cursus pupillentrainer die in samenwerking met de KNVB wordt aangeboden aan uitvoerend kader van onze jeugdopleiding. De cursus bevat 3 cursusavonden, 1 terugkom bijeenkomst en zal plaatsvinden op ons eigen complex. De cursus bevat zeer veel praktijkonderdelen welke wij uitvoeren bij onze eigen jeugd. Aanvang cursus (onder voorbehoud) is einde januari.

Rondetafel gesprekken
Helaas staat de huidige situatie het niet toe om met een grotere groep mensen met elkaar in gesprek te gaan en de ervaringen tot heden van jullie te vernemen. Wij willen middels digitale rondetafel gesprekken invulling geven en met jullie in gesprek te gaan over jullie ervaringen tot heden. Via de informatie app worden de data en tijdslot met jullie gedeeld. Wij maken een verdeling in de verschillende leeftijdsgroepen tijdens deze gesprekken.

Stagiair Loop en Coördinatie training Lucas Kroesen
In week 46 is Lucas Kroesen begonnen met zijn stage voor de opleiding Sport- en Bewegen bij SDO. Lucas is de komende zes weken op de maandag en woensdag de komende aanwezig en zal bij diverse groepen middels spelvormen de spelers bekend maken met loop- en coördinatietraining.

Overig
De komende weken proberen wij de jeugdspelers een uitdagend, maar vooral plezierig programma aan te bieden en als er suggesties zijn, stuur dan vooral een e-mail naar: hjo@sdobussum.nl.

Blijf gezond, blijf op elkaar letten en hopelijk tot snel langs de velden!

Roberto Tessaro & Jeroen van der Geest
Hoofd Opleiding SDO Jeugdopleiding