Update Bestuur

Beste SDO-leden,

Nadat de regering heeft aangegeven dat buiten sporten weer mag, zijn we in samenwerking met de Gemeente gelijk aan de slag gegaan om hiervoor ook op ons Sportpark toestemming voor te krijgen. Hiervoor hebben we afgelopen week een plan ingediend, welke is goedgekeurd door de Gemeente. Dat we niet gelijk al deze week open konden had te maken met de onderhouds- en keuringsafspraken die al eerder gemaakt waren met Stichting Sportpark de Kuil.

We hechten er belang aan om voorzichtig te starten en oog te houden voor uw en onze veiligheid. Dit betekent dat we starten op 4 mei met de WK, JO/MO-08 t/m JO13/MO13 (Leeftijdscategorie van 7 t/m 12 jaar), de groep die naar zeggen van het RIVM de minste risico vormt. Bij de jongere jeugd zijn onderlinge wedstrijden toegestaan, hier geldt namelijk niet de 1,5 meter regel. Vervolgens starten we een week later op 12 mei een pilot met 4 teams van de oudere jeugd, om te testen of het werkbaar is om ook tijdens de training de 1,5 meter aan te houden. In tegenstelling tot de jongere jeugd geldt hier ook tijdens de training de 1,5 meter regel.

Als bestuur kiezen wij voor deze voorzichtige aanpak en als alles goed blijft gaan, dan eindigt het seizoen pas eind juni (i.p.v. eind mei). Via de HJO (Hoofd Jeugd Opleiding) en de ondersteunende trainers wordt u geïnformeerd op welk veld en op welk tijdstip door welk team getraind mag/gaat worden.

Gelet op de maatregelen die er landelijk gelden vragen wij uw aandacht voor de protocollen die opgesteld zijn:

Protocol Sporters

Protocol Begeleider-Trainers-Vrijwilligers

Protocol Ouder-Verzorgers

Protocol SDO

Let op elkaar en houdt u aan de regels, het zou zonde zijn als we al snel weer het park zouden moeten sluiten.

Ook hier zijn we mede afhankelijk van vrijwilligers om een en ander in goede banen te leiden, mocht u op de maandag of woensdag beschikbaar zijn tussen 15.30 en 20.30 uur (of een deel daarvan), meldt u aan secretarisbestuur@sdobussum.nl Wij rekenen op uw begrip en medewerking, we hebben elkaar nodig.

Het Bestuur