Tweede verlies op rij voor SDO vrouwen

Na de slordige en onnodige thuisnederlaag tegen RKDEO gingen afgelopen zondag in Driehuis de SDO vrouwen wederom onderuit maar was de stemming na afloop veel beter dan vorige week. Na een doelpuntrijk duel bleven de drie punten bij de thuisploeg Velsen: (4-3)

De zeer natte middag op een veld zonder dug-outs maakte het niet echt aangenaam om naar voetbal te kjken. Toch werd het een hartverwarmend potje. SDO opende al snel de score. Eva van Joolen snoepte de laatste vrouw de bal af en schoot hoog binnen. De Velsen keepster werd daarna in de twintigste minuut door de scheidsrechter gespaard. De harde overtreding op Jennifer Neef werd slechts bestraft met een gele kaart waar rood op zijn plaats had geweest. De Noord-hollandse ploeg maakte achterin geen sterke indruk maar leunt eigenlijk op haar spitsen Al jaren beschikt Velsen over top aanvaller Rona Mostert die maar een klein gaatje nodig heeft om haar doelpunten te maken. De razendsnelle spits was dan ook twee maal meedogenloos bij de steekjes die de SDO defensie liet vallen. Aan beide kanten werd voor de pause een penalty benut waarbij Emily Poort aan SDO prima binnen schoof. (3-2 Rust)

De tweede helft zette de ploeg van coach Richard Buisman alles op alles en met veel strijd op het gladde veld kwamen er goede kansen. Neef schoot van afstand net naast en de vele corners vielen net niet lekker. Bij Velsen bleef Mostert loeren op haar ene kansje en toen die kwam was ze niet te houden. 4-2. SDO bleef volle druk zetten op de geel blauwe defensie en had tien minuten voor tijd succes na goed doorzetten van Lotus Posthumus 4-3. “ Daarna hadden we echt de 4-4 verdiend. Dan moet je ook een beetje geluk hebben maar wat ben ik trots op de meiden voor de getoonde inzet” aldus Buisman die zijn ploeg zag zakken naar de 9e plaats op de rangschikking

Zondag gaan de SDO vrouwen weer op zoek naar drie punten in de thuiswedstrijd tegen nr 4 Victoria Boys uit Apeldoorn. Aanvang 13.00 uur !