Tussendoor...

Geen gebed,

Wat fijn dat u weer naar huis kunt. Ja, ja bijna thuis, u rommelt hier nog wat rond maar u heeft de hemelvaart al geboekt. Nou ja, het is maar goed dat u naar huis gaat want sinds u aan dat kruis gehangen hebt, bent u de oude niet meer. Nee inderdaad, u kan met die gaten in uw lijf niet meer over het water lopen en niemand eet brood en vis van een zombie-ober met een onverzorgde baard en een jurk aan, het is hard ik weet het. Dat eten ronddelen was de eerste keer al een dingetje, er was veel te weinig, weet u nog en dat gedonder met die baco’s, eerst dat baggermerk en pas toen iedereen eigenlijk al genoeg had, de echte Cuba Libres serveren. Trouwens, over die weken na uw opstanding uit de dood en uw hemelvaart is niks bekend dus u zal wel, net als de SDO-spelers, een weekje of meer rust genomen hebben. Wat wel een mazzeltje voor u is, u hebt de hemelvaart op 30 mei geboekt. Kan u nog net de resultaten van de prestaties van SDO1 meepakken. Hebt u toch nog een leuk verhaal voor uw moeder.

Enfin, wat u te wachten staat, SDO hoeft in de competitie nog maar vier wedstrijden te winnen met een doelsaldo van meer dan twee per wedstrijd. Snapt u dat niet? Allemaggies? 1-0 winnen, en DEM doet dat ook, dan loopt SDO qua doelsaldo niet in. En ze moeten er zes inlopen. Vier keer winnen met 2-0 en DEM wint vier keer met 1-0, dan loopt SDO maar vier doelpunten in en ze moeten er zes inlopen. Dus, gewoon voor de mazzel en het kampioenschap, met meer dan twee doelpunten verschil of liever drie winnen. Vier keer winnen betekent dat ze minimaal tweede worden, met het gewenste doelsaldo per wedstrijd misschien zelfs het kampioenschap.

Jaja het bestuur, zeg maar uw vader, had een aantal geboden, een stuk of tien met “handhaving in de Hoofdklasse” als eerste gebod. Het is natuurlijk een tikje ongehoorzaam, volgens uw vader zelfs een van de zeven hoofdzonden, hebzucht, maar ook u kreeg een glimlach om de mond toen u de trainersdoelen, -minimaal een periodetitel en de beker-, vernam. Het halen van die doelen, zelfs het onverwachte cadeautje het kampioenschap, is geen godswonder of hoofdzonde, ze hebben het in eigen hand en ze hebben er hun best voor gedaan. Ja zelfs die keeper, die clown en die grote linksback.

Het gaat om het nu, u kan toch niets aan de toekomst veranderen, hoewel? Alleen als Hoogeveen de laatste vijf competitiewedstrijden weet te winnen, zijn zij kampioen, wordt SDO tweede en krijgt dan een periodetitel. Hoogeveen, dat zijn toch de troepen van Beëlzebub? U mag natuurlijk niets beïnvloeden maar een beetje miswijn in de wedstrijdbidons van die Drenten, dat moet toch lukken en is toch om te lachen, ja toch niet dan? Miswijn, niet te haggelen maar dat proeven die schapenboeren niet. Als het maar nat is en hallucineert.

Is het volgens u niet mogelijk dat SDO in vier wedstrijden per saldo zes doelpunten meer kan maken dan DEM? Kijk, dat is de kracht van het geloof en van de logica want, als van de kansen die SDO weet te creëren maar die SDO niet weet te benutten, er in die VIER wedstrijden 50% wel van worden benut, dan lukt het SDO. Daar hebben ze echt geen hulp van buitenaf voor nodig hoor en ook geen plakje ouwel. Een bruine boterham met ouwe kaas misschien. Achilles uit, MSC thuis, Hollandia uit, Be Quick thuis. Dat is toch een interessante slotakte voor een seizoen. Kijk naar de ranglijst, Achilles wil degradatie voorkomen dus lastige uitwedstrijd maar zeker niet onmogelijk om met meer dan drie doelpunten verschil te winnen. De overige tegenstanders zijn min of meer veilig en Europees voetbal zit er voor hen niet in. Is het niet een mooi cadeau voor de hondstrouwe supporters om in de laatste wedstrijd van dit Hoofdklasseseizoen, Be Quick met klassieke cijfers af te drogen en het kampioenschap binnen te halen? Klassieke cijfers? Dat weet u toch wel, voor de Rotterdammers onder ons, 9-4, voor de Amsterdammers 8-2.

Dan de beker, halve finale. Huizen uit, altijd lastig. Ik ben blij dat de tegenstander Huizen is. De motivatie om te winnen zal groter zijn dan om te winnen van Sprinkhanen. Nee, niet de plaag maar de voetbalclub. Rare naam eigenlijk, voor een voetbalclub maar dit terzijde. De wedstrijd wordt gespeeld op 2 mei en moet met hetzelfde elan gespeeld worden als de VIER wedstrijden die SDO in de competitie moet winnen. Bij u heet het bidden, bij de concurrentie Bhagwan worshippen, je kan ook dit mantra zingen: “Ik kan goed voetballen en ik zorg ervoor dat ik goed speel”, dat 1.000 keer opdreunen elke keer voor het slapen met het hoofd in de schoot van een dame, tot de laatste van de VIER plus twee is gespeeld. Appeltje paaseitje en de volgende tegenstander wordt ook verslagen.

E. Gomokum