Spectaculaire overwinning SDO op Silvolde

In een bijzonder attractieve wedstrijd hebben onze mannen een belangrijke zege geboekt in de Hoofdklasse A. Sportclub Silvolde werd in de slotseconden met 3-4 verslagen, waardoor SDO stijgt naar plek twee in de rangschikking.

Voorgaande edities van deze wedstrijd leverden bijna zonder uitzondering spektakel op. Ook vandaag was er voor de toegestroomde toeschouwers een hoop te beleven. Onze mannen begonnen sterk aan het duel, met een aantal dreigende aanvallen die echter geen resultaat opleverden. De openingsfase werd verder gekenmerkt door veel inzet van beide kanten, vaak op- maar soms ook over het spreekwoordelijke randje.

In de 23ste minuut was het Silvolde dat de score opende. In een fel duel om de bal constateerde de grensrechter van dienst een overtreding van Niels Irik op zijn directe tegenstander. Ondanks protesten kende scheidsrechter Prick een penalty toe aan Silvode, die daarna feilloos werd benut door Roy Boumans.

Het spelbeeld veranderde door deze treffer nauwelijks. SDO probeerde het spel te maken en slaagde er een aantal keren in om gevaarlijk voor het vijandelijke doel te verschijnen. Glenn Hemmers kreeg na 33 minuten een grote kans op de gelijkmaker maar zag zijn inzet gestopt door de Silvodse doelman Marco Olthuis. Ook een volgende aanval met Jesse van Huisstede en Theo Visser in de hoofdrol, kon door laatstgenoemde niet tot doelpunt worden gepromoveerd.

Toch kwamen onze mannen in de 38ste minuut op 1-1. Na een onhandige overtreding op Desley Groenewegen legde scheidsrechter Prick de bal wederom op de stip. Van Huisstede wist wel raad met deze buitenkans en tekende voor de gelijkmaker. De ruststand leek met dit doelpunt bereikt te zijn, ware het niet dat Silvolde prima omging met de laatste mogelijkheid van de eerste helft. Een afgeslagen corner werd door Roy Boumans vol op de pantoffel genomen. Het harde schot verdween door 6 paar benen en onder doelman Rolf Hazelaar door in het net: 2-1.

Na rust kreeg de vermakelijk wedstrijd een passend vervolg. Silvolde zorgde met een gevaarlijke aanval bijna voor de 3-1 maar zag Hazelaar attent reageren op een kopbal van dichtbij. Wat volgde was een golvend spelbeeld waar SDO zich aanvallend meer en meer deed gelden. Een schot van Desley Groenewegen werd nog met moeite gekeerd door keeper Olthuis maar in de 50ste minuut was het wel raak. Een corner van Glenn Hemmers werd ingekopt door Joost Heerschop: 2-2.

SDO nam het initiatief na de gelijkmaker en zag even later een doelpunt van Hemmers afgekeurd wegens buitenspel. Een daaropvolgende aanval bereikte Theo Visser die met zijn schot het zijnet vond. Een paar minuten later sloeg de vlam in de pan na een overtreding van Silvodse verdediger Mike van Aken op Rowell van der Meer. De overtreding betekende voor Van Aken zijn tweede gele kaart en bracht SDO een numeriek overwicht. Onze mannen voerden hierna de druk verder op maar zagen tot de eigen verbazing Silvolde in de 72ste minuut toch op voorsprong komen. Een onnodige weggegeven corner werd door Wouter Ebbers achter Hazelaar gekopt.

Het spektakel op sportpark Munsterman was echter nog lang niet over. Drie minuten na de 3-2 raakt van Huisstede namens SDO de lat maar reageerde Joost Heerschop attent door de bal - heel bekeken - diagonaal over doelman Olthuis in de verre hoek te plaatsen.

Het laatste kwart van de wedstrijd probeerde SDO uit alle macht een overwinning uit het vuur te slepen. Deze kwam er uiteindelijk in de slotseconden; een prima aangesneden voorzet werd door topscorer Joost Heerschop bij de tweede prachtig binnengekopt: 3-4.

Onze mannen doen met deze overwinning goede zaken in de Hoofdklasse A. Door het verlies van DEM stijgen ze naar plek twee in de competitie, met drie punten achterstand op Hoogeveen.

Foto's gemaakt door Johan van der Geest. Klik hier voor meer foto's!

Klik hier voor videobeelden van de SDO doelpunten, gemaakt door Marieke Heerschop!