SDO wint topper tegen Hoogeveen!

In de zondag hoofdklasse A heeft SDO de topper tegen Hoogeveen in haar voordeel beslist. De Bussumers speelden een prima wedstrijd en beloonden zichzelf met een 0-2 zege. Door deze overwinning blijft de ploeg van Koen Janssen meedoen om de bovenste plaatsen.

Na het verlies tegen Alcides vorige week begon SDO aan de wedstrijd in de wetenschap dat een overwinning noodzakelijk was om kans te houden op het kampioenschap. De Bussumers lieten vanaf de aftrap blijken doordrongen te zijn van deze noodzaak. Een voortvarend begin leidde al na 6 minuten tot een grote kans voor Glenn Hemmers. Desley Groenewegen veroverde de bal op het middenveld en zette de aanvallende middenvelder met een bekeken pass vrij voor doelman Borgman. Laatsgenoemde redde echter bekwaam op zijn schot.

SDO controleerde vervolgens de wedstrijd, stond verdedigend goed en ging op zoek naar een doelpunt. Een geweldige kans was in de 29ste minuut niet besteed aan Jesse van Huisstede. Een vrije trap van Hemmers werd door Dino van Essen teruggelegd, waarna van Huisstede vanaf drie meter een vrije schietkans kreeg. Zij wilde schot werd gekeerd door keeper Borgman die zich in de baan van het schot had geworpen.

Na dit moment liet Hoogeveen beet Hoogeveen even van zich af. Een goed schot van Tom Heerkes werd stijlvol gekeerd door Rolf Hazelaar en even later sloeg Kjelt Engbers bijna toe uit een voorzet van Heerkes, die in de omschakeling slim de buitenspel val van SDO omzeilde. De aanvaller schoot echter naast.

Na rust zette SDO het solide spel uit de eerste helft voort. Uit de omschakeling kreeg eerst Joost Heerschop een goede kans op de 1-0 maar het was uiteindeijk Theo Visser die in de 63ste minuut de ban brak. Een scherpe voorzet van Dino van Essen werd weggewerkt door Hoogeveen maar belandde in de voeten van Visser. Hij omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal tegendraads binnen: 0-1.

Tien minuten later was het opnieuw raak voor SDO. Van Huisstede werd aan de zijkant van het strafschopgebied weggestuurd en kon voorgeven. De ongelukkige aanvoerder Andy Kreeft wilde de bal wegwerken maar passeerde met zijn poging pardoes zijn eigen doelman: 0-2.

Voor Hoogeveen betekende de tweede treffer de nekslag. De ploeg van Nico Haak probeerde het nog wel, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. SDO zette daar nog een aantal goede mogelijkheden tegenover maar miste de scherpte om de score verder uit te bouwen.

Gezien het vertoonde spel een verdiende overwinning voor de ploeg van Koen Janssen. Met 50 punten uit 25 wedstrijden is SDO samen met DEM koploper in de zondag hoofdklasse A.

Bekijk via onderstaande buttons alle foto's van het duel gemaakt door Jeroen van der Geest, de samenvatting, gemaakt door Hoogeveen TV en het interview met Theo Visser na afloop!

Foto's

Samenvatting

Interview