SDO wint topduel van DEM

Na twee nederlagen op rij heeft SDO de eerste zege van de tweede competitiehelft geboekt. Thuis werd directe concurrent DEM met 3-1 verslagen. In een open wedstrijd met meerdere grote kansen voor beide ploegen, trok SDO uiteindelijk aan het langste eind.

De Bussumers startte uiterst sterk aan het topduel met DEM. Na iets meer dan een minuut werd een verkeerde inspeelpass vanuit de Beverwijkse defensie onderschept door Desley Groenewegen, die spits Jesse van Huisstede bediende. Van Huisstede nam de bal mee en klopte DEM-doelman Verswijveren in de korte hoek: 1-0. SDO was feller in het eerste gedeelte van de wedstrijd en dwong gaandeweg meer mogelijkheden af. Zowel Joost Heerschop als van Huisstede waren dicht bij de 2-0 en ook een scherp aangesneden vrije trap van Theo Visser verdween maar rakelings over het Beverwijkse doel.

Ondanks het overwicht van SDO liet DEM zich gaandeweg de eerste helft meer en meer zien. De Bussumse defensie had het lastig met de bewegelijke voorhoede van de ploeg van Arvid Smit. In de 30ste minuut brak Mehmet Gencer met een mooie slalom door de SDO-defensie maar hij vond Rolf Hazelaar op zijn pad. Tien minuten later was het Cerilio Sijntje die met een mooie voorzet Anthony van Dongen een niet te missen kans bood. Van Dongen raakte de bal echter verkeerd en zag zijn inzet vanaf 5 meter voorlangs gaan.

Toch was het SDO dat in deze fase de voorsprong uitbreidde. Een zwak wegwerkte bal van keeper Verswijveren belandde bij Joost Heerschop die niet twijfelde en de doelman - en twee verdedigers - met een geplaatste lob kansloos liet: 2-0.

Ook het tweede bedrijf leverde kansen op aan beide kanten. Joost Heerschop kwam in de 49ste minuut sterk door op rechts en plaatste zijn voorzet panklaar op het hoofd van Theo Visser. Vissers' kopbal werd geblokt en in de rebound mikte Glenn Hemmers net over. Aan de andere kant claimde DEM na 55 minuten zonder succes een strafschop na een vermeende handsbal van Dino van Essen, die glijdend een voorzet van Cijntje blokte. Toch kwamen de Beverwijkers terug in de wedstrijd. Micha Fokker ging na een pass vanaf het middenveld onder de bal door en Anthony van Dongen profiteerde door de uitgekomen Hazelaar te omspelen en de 2-1 binnen te schieten.

De verkleining van de score was echter maar van korte duur. Glenn Hemmers kreeg na ruim een uur spelen vanaf de rechterkant de ruimte om voor te zetten en bereikte hiermee van Huisstede. Op zijn aanname en afronding in de verre hoek was bijzonder weinig af te dingen: 3-1. DEM probeerde het na deze nieuwe tegenslag wederom, maar zag behoudens een inzet op de lat geen mogelijkheid om het SDO in het restant echt lastig te maken.

Door deze overwinning stijgt SDO wederom naar een tweede plek op de ranglijst, met 3 punten achterstand op RKZVC. De Bussumers hebben nog wel een wedstrijd tegoed op de koploper.

Bekijk via onderstaande button alle foto's van het duel, gemaakt door Jeroen van der Geest.

Foto's