SDO wint topduel tegen RKZVC

In het verre Zieuwent, tegen de Duitse grens, hebben onze mannen een uitermate belangrijke overwinning geboekt. De plaatselijke RKZVC werd met 0-2 verslagen waardoor SDO de tweede plaats in de competitie overneemt van de gastheren van vandaag.

Een sterk begin van onze zijde leidde al na zeven minuten tot de 0-1 voorsprong. Joost was trefzeker uit een corner van Glenn en tekende daarmee voor alweer zijn elfde treffer van dit seizoen. Hij deelt daarmee de koppositie in het algemeen topscorers-klassement van de zondag hoofdklasse A.

Na dit doelpunt nam SDO wat gas terug en was het RKZVC dat het spel moest maken. Onze mannen verdedigenden echter ijzersterk en stonden in het eerste bedrijf nauwelijks kansen toe. De thuisploeg probeerde het twee maal van afstand maar slaagde er niet in gevaar te stichten voor het doel van Rolf. SDO stelde daar zelf een kopkans van Jesse en een counter via Desley tegenover, maar wist de score niet verder te vergroten.

Vlak na rust kwam RKZVC wel in de positie om iets terug te doen. Een uitbraak over links leidde tot een 1-op-1 situatie met Rolf maar de inzet die volgde ging voorlangs. Daarna controleerde SDO wederom de wedstrijd en lukte het nu wel om de score uit te bouwen. Theo kwam - karakteristiek - dribbelend vanaf links naar binnen en haalde vanaf 20 meter de trekker over. Via de stuit verdween de bal in de verre hoek achter de Zieuwentse doelman.

De 0-2 werd gevolgd door meer druk van de thuisploeg maar net als in de eerste helft bleven echte kansen uit. Verdedigd stond SDO echt als een huis en zag het de 80ste minuut de tegenstand gereduceerd tot 10 man na een overtreding en opstootje rond de middenlijn. In het restant volgde er nog een aantal kansen voor onze mannen en claimde RKZVC tevergeefs een penalty na een vermeende overtreding van Rolf. Beide partijen kwamen echter niet meer tot scoren.

De overwinning van vandaag blijkt goud waard op de ranglijst. SDO wint als enige van de 4 ploegen bovenin, stijgt naar de tweede plaats en komt op een punt van koploper Hoogeveen. Volgende week komt datzelfde Hoogeveen naar Sportpark de Kuil voor de een-na-laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Wederom een topaffiche dus!

Klik hier voor meer foto's! Foto's gemaakt door Johan van der Geest.